Глобалните продажби на PSA Group се увеличават с 6.8% до

...
Глобалните продажби на PSA Group се увеличават с 6.8% до
Коментари Харесай

Собственикът на Opel и Peugeot с рекордни продажби за 2018 година

Глобалните продажби на PSA Group се усилват с 6.8% до рекордните 3.88 млн. коли и ванове през 2018 година Продължаващият спад на продажбите производителя на Peugeot в Китай се компенсира от закупуването на Opel и проблемите с излъчванията на европейските му съперници, написа Reuters.

Базираната в Париж PSA записва нарастване на продажбите с 31% в домашния си район, където годишният й пазарен дял скочи с 3.8 пункта до 17.1%, откакто въвеждането на новите по-строги проби за отработените газове накара съперниците да отсрочат стартирането на основни нови модели.

 Европейски Съюз разкри нови измами със замърсяващи коли. Идва ли нов Дизелгейт?
Европейски Съюз разкри нови измами със замърсяващи коли. Идва ли нов Дизелгейт?

Автопроизводителите съзнателно завишават нездравословните излъчвания, с цел да изпълнят по-лесно бъдещите екостандарти

Докато Volkswagen, Renault и други бяха хванати неподготвени от новата процедура за тестване на леките коли (WLTP), PSA навреме сертифицира своите коли. Групата " напълно се възползва от идеално ръководената си нова фаза за внедряване на стандарта WLTP, с цел да завоюва конкурентно преимущество ", се споделя в изказването за продажбите на PSA.

Изпълнителният шеф Карлос Таварес, чийто проект за възобновяване изведе PSA съвсем от положение на банкрут през 2013 година до рекордна доходност, отдаде дължимото и на намаляването на общия брой модели, залагайки на повече на SUV, в това число известните нови Peugeot 3008 и 5008.

 PSA Group с проект за произвеждане, изключващ Германия
Собственикът на Opel с индустриален проект, изключващ Германия

Какви промени готви вторият максимален авто производител в Европа?

" Ние процъфтявахме с прецизното осъществяване на нашата ефикасна тактика за съществени модели ", споделя Таварес. PSA би трябвало да разгласява облагата си за 2018 година в края на февруари.

С изключение на бизнеса на Opel-Vauxhall, добит от General Motors през 2017 година, продажбите на PSA набъбнаха с 5% в Европа - изпреварвайки слабия напредък на пазара - само че паднаха с 12% в международен мащаб до 2.84 млн. евро.

 Заводите в Германия са прекомерно скъпи за Opel. Тя има проект по какъв начин да спре загубите
Заводите в Германия са прекомерно скъпи за Opel. Тя има проект по какъв начин да спре загубите

Работниците би трябвало да избират сред по-ниски заплати и съкращения

В Китай, където PSA се бори да промени устойчивия срив на продажбите, доставките на групата спаднаха с 32% до 262 583 автомобила през 2018 година

Компанията не е дала прогноза за продажбите за настоящата година, като съобщи, че ще актуализира прогнозата си с публикуването на приходите през идващия месец. " Годината 2019 е комплицирана за предугаждане ", споделя пред кореспонденти шефът на PSA Europe Максим Пика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР