Глобалните автомобилни производители най-вероятно ще произведат поне със 7,7 милиона

...
Глобалните автомобилни производители най-вероятно ще произведат поне със 7,7 милиона
Коментари Харесай

Автомобилните производители ще изгубят още $210 милиарда заради кризата с чипове

Глобалните автомобилни производители най-вероятно ще произведат най-малко със 7,7 милиона автомобила по-малко тази година заради продължаващия международен дефицит на полупроводници, написа Capital.com, цитирайки консултантската компания AlixPartners. Тя пресмята, че загубата на евентуални доходи за фирмите ще е на стойност от 210 милиарда щатски $.

От AlixPartners разгласиха нова и много по-мрачна прогноза от предходните си оценки. През май изчисленията им посочваха, че евентуалните финансови загуби поради дефицита на чипове ще са в размер на 110 милиарда $, а производството на коли ще бъде с 3,9 милиона по-малко.
 Toyota понижи още от производството си поради рецесията с чипове, само че и освен поради нея
Toyota понижи още от производството си поради рецесията с чипове, само че и освен поради нея

Битката на фабриките в Югоизточна Азия с COVID-19 продължава

" Разбира се, всички се надяваха, че рецесията с чипове до момента ще е отшумяла, само че събития като новите локдауни поради пандемията в Малайзия и продължаващите проблеми на други места изостриха нещата още повече от преди ", съобщи Марк Уейкфийлд, който е световен началник на автомобилната промишленост в консултантската компания.

Повечето центрове за доставка на чипове и авточасти в Югоизточна Азия бяха затворени, а тези, които работят го вършат с доста невисок потенциал поради следващото огнище на Covid-19 в района. Това нанесе тежък удар на японските производители на коли, които имат комплицирана мрежа от вериги за доставки в района.

" Освен това полупроводниците са единствено една от многото изключителни обстановки, пред които е изправена промишлеността. Проблемите са в действителност доста - от дефицита на смола и стомана до дефицита на работна ръка. В момента автомобилните производители нямат право на неточности. И те, и доставчиците на коли би трябвало да изчислят всяка опция и да се уверят, че подхващат единствено най-хубавите вероятни дейности в тази рецесия ", добави той.
 Intel ще влага $95 милиарда за произвеждане на чипове в Европа
Intel ще влага $95 милиарда за произвеждане на чипове в Европа

Компанията чака пазарът на автомобилни чипове да се удвои до края на десетилетието

Според специалистите към днешна дата в автомобилната промишленост съвсем не са останали чипове. И на процедура всеки дефицит или спиране на производството, в която и да е част на света визира фирмите по целия свят. Освен това рецесията се задълбочава в допълнение поради дефицита на доста други неща, в това число на квалифицирани служащи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР