Глобални здравни експерти многократно призоваха страната да разкрие повече данни,

...
Глобални здравни експерти многократно призоваха страната да разкрие повече данни,
Коментари Харесай

След края на COVID-ограниченията, в Китай отчитат над 2 млн. повече смъртни случаи

Глобални здравни специалисти неведнъж приканиха страната да разкрие повече данни, защото започнаха да се появяват известия за нарастващи хоспитализации и смъртни случаи и изключително откакто се ускори опасността от нови разновидности

Внезапният ход на Китай да отстрани строгия режим на COVID-19 може да докара до 2 милиона спомагателни смъртни случая през идващите два месецa, демонстрира ново изследване в Съединени американски щати, извършено от федерално финансирания Fred Hutchinson Cancer Center в Сиатъл, предават международните организации.

Изследването е основано на извадка от данни за смъртността, оповестени от някои университети в Китай и интернет търсения.
 
 

Установено е, че около 1.87 милиона повече смъртни случаи (по всевъзможни причини) са настъпили измежду хора на възраст над 30 години сред декември 2022 година и януари 2023 година и са следени във всички провинции в континентален Китай, като се изключи Тибет.

Решението на Китай предишния декември да приключи тригодишната нулева политика на Коронавирус, която включваше всеобщо тестване и строга карантина, докара до голям скок на хоспитализациите и смъртните случаи, които съгласно здравни специалисти до огромна степeн не са докладвани от държавното управление.

В изследването се показва, че броят на свръхсмъртните случаи надалеч надвишава формалните оценки на китайското държавно управление през януари. Според данни на проучването 60 000 души с COVID-19 са умряли в болница, откогато политиката за нулев COVID-19 беше прекратена месец по-рано.

Изследователите в изследването са създали статистически разбор, употребявайки информация от оповестени некролози и данни от търсения в Baidu - известна китайска интернет търсачка.

" Нашето изследване на свръхсмъртни случаи, свързани с премахването на политиката за нулев Коронавирус в Китай, дефинира емпирично получена референтна оценка. Тези открития са значими за разбирането по какъв начин неочакваното разпространяване на COVID-19 измежду популацията може да повлияе на смъртността ", показват откривателите.

Националната здравна комисия на Китай към този момент не дава коментар по отчета.

Глобални здравни специалисти неведнъж приканиха Китай да разкрие повече данни, защото започнаха да се появяват известия за нарастващи хоспитализации и смъртни случаи и изключително откакто се ускори опасността от нови разновидности.

Припомняме, Китай спря да рапортува публични ежедневни резултати за смъртните случаи в края на 2022 г. Световната здравна организация споделя, че в Китай е имало 121 628 смъртни случая от Коронавирус от общия световен брой- близо 7 милиона.

Китайска провинция разгласява за малко данни на уеб страницата си през юли, показващи, че кремациите са скочили със 70% през първото тримесечие на 2023 година, което по-късно беше отстранено.

През февруари висшите водачи на Китай оповестиха " решителна победа " над Коронавирус.

Но вирусът към момента обикаля страната и в четвъртък здравните управляващи в Пекин споделиха, че Коронавирус към момента е инфекциозна болест номер едно в столицата.

Длъжностни лица показаха нов вид на Omicron, наименуван EG.5 или " Ерис ", наименуван на гръцката богиня на раздора, като сегашния преобладаващ вариант в Китай.

" Националното бюро за надзор и предварителна защита на болесттите съобщи, че делът на новия вид EG.5 се е нараснал от 0,6% през април до 71,6% през август, превръщайки се в преобладаващ вариант в множеството провинции в Китай ", излиза наяве още от публикуваната информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР