Глобални медии като CNN и BBC постоянно ни втълпяват как,

...
Глобални медии като CNN и BBC постоянно ни втълпяват как,
Коментари Харесай

Коментар на Петър Волгин: Смешно е да плашат Русия със санкции

Глобални медии като CNN и BBC непрекъснато ни втълпяват по какъв начин, в случай че не през днешния ден, то наложително на следващия ден Русия ще нападне Украйна. Става дума за обикновено пропагандистко факсимиле, съгласно което руснаците са нападателните злодеи, а на украинците е отредена /уж/ прелестната роля на почтената жертва. В последна сметка, наподобява, че самите създатели на този некадърен сюжет въпреки всичко са повярвали в него, тъй като всеки ден наподобяват все по-изненадани от обстоятелството, че руснаците не атакуват Украйна. Ако притежаваха най-малко капка здрав разсъдък, създателите на тези глупотевини може би щяха да осъзнаят, че Русия няма никакво желание да атакува който и да било. И не тъй като ръководещите в Москва са миролюбиви ангели. Не, това са прагматично мислещи хора, които отлично схващат, че едно вероятно нахлуване няма да им донесе нищо повече от това, което към този момент си имат.

Нежеланието на Русия да нападна Украйна обаче мощно изнервя световния русофобски лагер. Защото по този начин няма причина за налагането на следващите наказания. Кой знае за какво Съединени американски щати и техните най-верни съдружници, като Англия да вземем за пример, са уверени, че едни наказания ще се отразят мъчително на Москва и дори биха свалили Путин. Забележително е по какъв начин хора, които се мислят за велики политици, стратези и анализатори, не се учат от грешките си. Спомнете си какво стана преди осем години, когато в Украйна беше осъществен прелом, в отговор на което Крим се върна в състава на Руската федерация. Тогава бяха наложени наказания против Москва, които трябваше, съгласно думите на налагащите ги, ни повече, ни по-малко да смъкват „ антидемократичния режим на Путин “. Любителите на санкционните дейности разсъждаваха по този начин: бизнесът на съветските олигарси почва доста да страда и те се обръщат против властта; икономическото състояние на елементарните руснаци се утежнява и те също скачат против управляващите; в последна сметка двете групи се сплотяват, правят нежна или цветна, или както желаете я наречете, революция; Путин бяга, а на негово място идва някое демократично момче като Навални и всичко е тъкмо. Великолепен сюжет! Само дето нищо от това не се реализира.

В резултат на глобите от 2014 година Русия освен не пострада, а излезе по-силна. Както в икономическо, по този начин и във военно отношение. През 2015 година съветските военни елементи за негативно време се разправиха с терористите от ИДИЛ в Сирия. Т.е. направиха това, което западните сили не съумяха или не пожелаха да сторят дълго време. В същото време животът на елементарните руснаци напълно не се разви по този начин, както пророкуваха западните сценаристи. Хората не умираха от апетит по улиците, гладни протести също нямаше. По всичко наподобява, че народът, или най-малко по-голямата негова част, няма никакво желание да смъква Путин и да овластява някой, който ще бъде дуплика на Елцин и на неговото ръководство от 90-те години на предишния век.

Ама в този момент глобите щели да бъдат несравнимо по-страшни, в сравнение с наложените преди осем години, не мирясват русофобите. Толкова ужасяващи щели да бъдат, че руснаците нямало да имат опция да си изтеглят най-модните приложения на телефоните и сякаш въобще щели да се лишат от телефони, таблети и всичко от този жанр. Вероятно в действителност има хора, които са в положение да се вдигнат на гражданска война, в случай че зародят проблеми с телефоните им, поради прекъсването на доставките от Съединените щати. Само че белким Съединените щати са единственото място, което зарежда целия свят с нужните елементи? Сещам се най-малко за още едно място, откъдето можете да си купите всичко, от което американците ви лишават. Вие също го знаете. Китай се назовава. Така че, в случай че се осъществя толкоз обичаният на русофобите санкционен сюжет, главният резултат от тази реализация ще бъдат още по-засиленото съдействие сред Москва и Пекин. А това е най-големият призрачен сън на Вашингтон. От там непрекъснато ни изясняват по какъв начин вършат всичко допустимо, с цел да не се задълбочава руско-китайският съюз. Има една доста симпатична подигравка във обстоятелството, че възможните наказания против Русия ще провокират не разпада ѝ, а усилването на връзките с Китай.

Ако въпреки всичко държат на глобите, антируските сили ще би трябвало да си измислят друга причина. Защото тази за „ съветското навлизане в Украйна “ очевидно няма да се реализира. Кремъл очевидно няма да направи това. Дори и украинският президент Зеленски призна този факт. Управляващите в Москва се държат по този начин, както всички ръководещи във всички уважаващи себе си страни – грижат се за националната сигурност. Причината, заради която Русия в никакъв случай няма да се съгласи с участието на Украйна в НАТО, е същата, заради която Съединени американски щати няма да одобряват Мексико, да речем, да членува в ОДКБ. Подобно участие би заплашило американската национална сигурност. Американците няма да го позволен. И ще бъдат изцяло прави. Руснаците също ще създадат всичко допустимо, с цел да защитят своята национална сигурност и заради тази причина няма да разрешат в Украйна да бъдат ситуирани ракети, които за няколко минути могат да поразят главните им градове. Все си мисля, че двете страни в последна сметка ще се договорят. Независимо от моментната войнстваща изразителност. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР