Глобалната общност трябва да се вслуша в уроците на настоящата

...
Глобалната общност трябва да се вслуша в уроците на настоящата
Коментари Харесай

Директорът на СЗО призова света да се готви за нови епидемии и пандемии

Глобалната общественост би трябвало да се вслуша в уроците на актуалната пандемия и да се приготви за нови епидемии и. Това прикани генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от БГНЕС.

По време на онлайн срещата на здравоохранителните организации на дребните островни страни той сподели: " Всички ние би трябвало да научим уроците, които ни дава пандемията. " Както акцентира ръководителят на СЗО, е належащо „ да се направи всичко допустимо, с цел да се подготвим за нови епидемии и пандемии, да ги предотвратим, открием и реагираме бързо въз основата на универсално здравно покритие и мощна първична здравна помощ “.
 СЗО: Не взимайте болкоуспокояващи и антихистамини преди имунизация против COVID-19 СЗО: Не взимайте болкоуспокояващи и антихистамини преди имунизация против COVID-19
Приемането на болкоуспокояващи преди ваксина против COVID-19 за попречване на евентуални странични резултати не се предлага. За тов...

Говорейки за пандемията, Гебрейесус обърна внимание на „ неравенствата във имунизациите и национализма на имунизациите “, които усилват „ разликата сред страните с високи и ниски приходи “. Според него 77% от всички имунизации против ковид в този момент се правят единствено в 10 страни по света. В същото време множеството страни с ниски приходи „ към момента нямат задоволително ваксини, с цел да доближат до най-уязвимите и рискови групи “.

" Ако страните неотложно споделят ваксини с механизма COVAX и в случай че производителите изготвят предпочитано поръчките на COVAX, тогава можем да имунизираме най-малко 10% от популацията на всяка страна до септември и най-малко 40% до края на годината ", сподели изпълнителният шеф. Той напомни, че до септември е належащо да се намерят „ спомагателни 250 милиона дози от имунизацията “.

СЗО придава огромно значение на механизма COVAX. Според изискванията на програмата страните с високи приходи заплащат за закупуване на ваксини за страни с ниски приходи на глава от популацията. Предвижда се в границите на механизма до края на 2021 година 2 милиарда дози ваксини да бъдат създадени и отмерено разпределени по целия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР