Глобалната криптовалута, блокчейн Ethereum, стартира нов модел на работа Proof-of-Stake,

...
Глобалната криптовалута, блокчейн Ethereum, стартира нов модел на работа Proof-of-Stake,
Коментари Харесай

Криптовалутата Ethereum най-накрая премина от копаене към залагане

Глобалната криптовалута, блокчейн Ethereum, започва нов модел на работа Proof-of-Stake, който ще понижи потреблението на електрическа енергия с повече от 99%. Такъв преход изцяло ще изостави услугите на така наречен миньори.

Процесът на преход стартира още през 2016 година и на 6 септември беше задействана актуализацията Bellatrix. И когато заложената стойност на знака за обща компликация на терминала беше достигната, блокчейнът започва последната актуализация за промени в мрежовия модел.

Така равнището нивото на ползване на сила в Ethereum е намаляло, все едно страна, като Финландия е изключена от световната електрическа мрежа. В същото време за елементарните консуматори преходният интервал ще остане незабележим.

Но миньорите към този момент не са нужни. Криптовалутата се концентрира върху работата на „ валидатори “ - участници в мрежата за криптовалута, които оставят нещо като депозит от 32 монети. Депозитът се изпраща на бизнес адрес в мрежата, където не може да бъде закупен или продаден.

Работата на " валидатора " се заплаща на правилото на лотарията: колкото по-голям е депозитът, толкоз по-голяма е вероятността един от жетоните да бъде печеливш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР