Глобалната кампания Часът на Земята (б.р. - инициативата ще се

...
Глобалната кампания Часът на Земята (б.р. - инициативата ще се
Коментари Харесай

Часът на Земята 2020 поставя на фокус българските гори

Глобалната акция Часът на Земята (б.р. - самодейността ще се организира на 28 март) слага фокус върху опазената природа - нашият главен съдружник против климатичната рецесия. Часът на Земята в България ще обърне внимание на грижата за горите, които имат основна роля в преодоляване на измененията в климата, като гълтам CO2 от атмосферата и го съхраняват в дърветата, растителността и почвата.

WWF България работи по Програма за възобновяване и запазване на горите, която си слага две основни цели до 2022 година: опазването на над един милион декара вековни гори и развъждането на половин милион млади дръвчета по крайбрежията на българските реки.

" Часът на Земята 2020 започва като дарителска самодейност в помощ на грижата за горите и цели да притегли поддръжката на необятната общност и бизнеса. Мащабната и скоростна смяна, от която планетата ни се нуждае, е допустима единствено в случай че всички ние работим дружно за бъдеще, в което да живеем в естетика с природата ", разяснява Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България .

Глас за българските гори ще даде родният ни представител на Евровизия - Виктория Георгиева , която застава зад идеята в ролята на водещ дипломат на WWF.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР