Глобалната икономика се възстановява от дълбините на , но има

...
Глобалната икономика се възстановява от дълбините на , но има
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Глобалната икономика се възстановява от кризата, но има забавяне

Глобалната стопанска система се възвръща от дълбините на, само че има признаци на закъснение на възходящи подтик в страните с възходящи равнища на зараза от Covid-19, съобщи (МВФ) в нов отчет за огромните стопански системи на страните от Г-20, оповестява Ройтерс.
Докладът, оповестен преди виртуалните срещи тази седмица на финансовите представители и водачи от Групата на 20-те най-силно развити и разрастващи се страни, акцентира неравномерността на световното възобновяване и предизвестява, че рецесията евентуално ще остави дълбоки, нееднакви белези.
В обособена обява в своя блог ръководещият шеф на МВФ приветства, както тя назова, забележителния прогрес в създаването на ваксини за справяне с ковид, който лиши повече от милион човешки живота по целия свят и докара до десетки милиони изгубени работни места.
Тя обаче предизвести, че идният стопански път остава " сложен и податлив към краткотраен крах ".
През предишният месец МВФ предвижда стесняване на световната стопанска система от 4,4% през 2020 година, като чака международната стопанска система да се върне към напредък от 5,2% през 2021 година, само че съобщи, че вероятностите за доста от разрастващите се пазари са се влошили.
Г-жа Георгиева сподели, че данните, получени след тази прогноза на фонда, удостоверяват продължаващото икономическо възобновяване, като Съединени американски щати и други напреднали стопански системи са отчели по-силна от предстоящото икономическа интензивност през третото тримесечие.
Но тя означи, че най-новите данни за интензивно свиващите се промишлености в областта на услугите демонстрират, че се забавя възходящия подтик на стопанските системи, където се възражда коронавирусната пандемия.
Докато фискалните разноски от близо 12 трилиона $ и паричните политики в международен проект са предотвратили още по-лоши стопански резултати, бедността и неравенството се усилват и е нужна по-голяма поддръжка, сподели МВФ.
Новите вирусни огнища и по-строгите ограничавания за подвижност, както и закъснение в създаването и разпространяването на ваксини могат да понижат растежа, да усилят обществения дълг и да влошат икономическите белези, предизвести шефът на МВФ.
 МВФ: Кристалина Георгиева изпрати персонални писма до Джо Байдън и Камала Харис МВФ: Кристалина Георгиева изпрати " персонални " писма до Джо Байдън и Камала Харис
Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева изпрати тази седмица " персонални " писма до новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън и нег...
Кристалина Георгиева прикани страните от Г-20 да работят бързо и единно, с цел да обезпечат непрекъсната поддръжка и да обезпечат съществуването на задоволително ваксини по целия свят, като предизвести, че възобновяване не може да бъде непокътнато, в случай че пандемията не бъде победена на всички места.
В началото на седмицата ръководителят на Световната здравна организация съобщи, че водачите на Г-20 са имали опция да се ангажират финансово и политически с световната стратегия COVAX, основана да даде ваксини против Covid-19 на по-бедните страни.
По време на към момента сегашния американски президент Доналд Тръмп Съединени американски щати заплашиха да се отдръпват от СЗО и отхвърлиха да се причислят към COVAX, само че специалисти споделят, че неговият правоприемник, демократът Джо Байдън, може да промени курса, откакто встъпи в служба на 20 януари следващата година.
Джо Байдън също по този начин даде обещание да се причисли към Парижкото съглашение за климатичните промени от 2015 година, което Тръмп напусна.
Г-жа Георгиева също по този начин прикани водачите на Г-20 да се ангажират с увеличение на вложенията в зелени технологии и повишение на цените на въглерода, оценявайки, че това може да подтиква световния БВП и да сътвори към 12 милиона работни места в границите на едно десетилетие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР