Глобалната икономическа криза заради пандемията ще нанесе внушителни финансови поражения

...
Глобалната икономическа криза заради пандемията ще нанесе внушителни финансови поражения
Коментари Харесай

Спортът и пандемията: Загуби за милиарди

Глобалната икономическа рецесия поради пандемията ще нанесе внушителни финансови провали на спорта, написа авторитетният испански вестник " Марка " .

Само загубите след отлагането на олимпийските игри в Токио с година могат да надвишат 10 милиарда евро. Те съставляват организационни разноски, пропуснати приходи от спонсорски контракти, телевизионни права, билети за най-големия състезателен конгрес и туризъм в японската столица, която поради Игрите се очакваше да посетят към половин милион души.

Коронавирусът удря по водещите европейски шампионати, губят към 4 милиарда евро Най-засегната ще бъде британската Висша лига
Тежък удар ще понесе и футболът, в случай че сезонът не бъде завършен. Най-големи биха били загубите за британската Висша лига - над 1.2 милиарда евро. Английската футболна асоциация обаче ще постави всички старания акцията да завърши на 30 юни. Вариант е даже изиграване на останалите дуели без аудитория и на безпристрастен терен, с концепцията всяка една среща да се излъчва онлайн.

На второ място е испанската Ла Лига, която може да загуби повече от 900 млн. евро.

Анализ на " Форбс " демонстрира стряскащи числа и за американския спорт. Заради пандемията той ще загуби най-малко 5 милиарда $, а тази сума може да се удвои, в случай че спортът в Съединени американски щати не се завърне до юли. Дотогава суперзвездата на NBA и " Лос Анджелис Лейкърс " Леброн Джеймс, да вземем за пример, губи по 366,315 $ на неизигран мач от най-силното баскетболно състезание в света.

Най-засегнат от прекъсване на сезона би бил бейзболният шампионат на Щатите (NBA), чиито планирани загуби надвишават 2 милиарда $. Пораженията за шампионата по американски футбол (NFL) възлизат на 1.2 милиарда $, за хокейния (NHL) - 986 милиарда, а за баскетболната NBA - 916 милиарда

Именно локалните шампионати и шампионати в обособените спортове ще усетят най-силно финансовата рецесия, защото имат свои контракти и няма да могат да си върнат част от загубите в съда.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР