Глобалната брокерска компания Interactive Brokers обяви старта на услугите си

...
Глобалната брокерска компания Interactive Brokers обяви старта на услугите си
Коментари Харесай

Брокерска компания стартира услуги за крипто търговия в Хонгконг

Глобалната брокерска компания Interactive Brokers разгласи старта на услугите си за търговия с криптовалути за клиенти в Хонконг на 14 февруари.

Услугите свързани с крипто търговия са стартирани взаимно с OSL Digital Securities, лицензирана от Комисията по скъпи бумаги и стокови фючърси (CFTC) брокерска платформа за търговия с цифрови активи за професионални вложители.

Преди това вложителите трябваше да употребяват разнообразни платформи за търговия от разнообразни брокери и тържища, с цел да търгуват с криптовалути и други класове активи.

Физически лица с активи на стойност над 8 милиона хонконгски $ ($1 милион) или институции с 40 милиона хонконгски $ ($6 милиона), които са поданици на Хонконг към този момент могат да търгуват с криптовалута дружно с други класове активи, налични в платформата на Interactive Brokers.

Досега те използваха централизирано ръководство на паричните средства, с цел да търгуват с акции, варианти, фючърси, облигации, контракти за събития, взаимни фондове и борсово търгувани фондове. Наред с това на същата платформа те към този момент ще могат да търгуват с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).


 


Дейвид Фридланд, началник в Interactive Brokers съобщи:

Стартирането на услугите за крипто търговия се случва в миг, в който Хонконг се пробва да възвърне статута си на районен финансов център.

Освен това неотдавна DBS, най-голямата банка в Сингапур, съобщи, че има намерение да кандидатства за лиценз, с цел да стартира да предлага услуги за търговия с криптовалути на клиентите си на територията на Хонконг.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР