Глоба в размер на 800 лева отнесе популярното заведение за

...
Глоба в размер на 800 лева отнесе популярното заведение за
Коментари Харесай

Данъчни насолиха популярно италианско заведение

Глоба в размер на 800 лв. отнесе известното заведение за бързо хранене и италианска кухня „ Прясна паста “, което се намира на улица „ Опълченска “ в центъра на Пловдив. Санкцията е била наложена от инспектори на Национална агенция за приходите, а след правосъден спор санкцията е била понижена до 500 лв..

Служителите на организацията по приходите почукали на вратата на заведението на 28 март към 18.30 часа, само че били дегизирани като елементарни клиенти. Проверяващите си купили две порции спагети и два айрана, за което заплатили 14,20 лв..

Персоналът на заведението обаче не издал фискален бон за покупката, макар че в обекта имало работещо устройство за отчитане. Тогава инспекторите разкрили кои са в действителност и поискали разпечатка от апарата. Оказало се, че във времето на покупката заплатената сума изобщо не била отразена. Веднага бил формиран акт за 800 лв., а след това и наказателно разпореждане, против което италианските майстори почнали битка в съда.

Тъй като това било първото нарушаване за заведението, а сдружението въобще не е било глобено до този миг, магистратите от Районния съд сметнали, че най-адекватна ще бъде глоба в най-малък размер - 500 лв..

Решението предстои на обжалване пред Административен съд - Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР