Глоба от 600 лева за пловдивчанин, дал на невръстното си

...
Глоба от 600 лева за пловдивчанин, дал на невръстното си
Коментари Харесай

600 лв. глоба за баща, дал на невръстната си дъщеря да шофира в Пловдив

Глоба от 600 лв. за пловдивчанин, дал на невръстното си дете да кара кола в Пловдив. Видео с момиченцето зад кормилото бе пуснато в обществените мрежи.

Опасно шофиране: Дете зад кормилото на дипломатически автомобил

След незабавна реакция чиновници от бранш „ Пътна полиция ” откриха самоличността на мъжа, дал ръководството на колата си на малолетно дете. 

В хода на инспекцията е изяснено, че мъжът е 25-годишен гражданин на Шекер махала, който към 15 ч. през вчерашния ден дал на дъщеричката си да ръководи лек автомобил „ Мерцедес ” на ул. „ Напредък ” в Пловдив.

Той е свикан в постройката на бранша, където му е формиран акт по Закона за придвижване по пътищата. За осъществените нарушавания в съответния случай ще му бъде издадено наказателно разпореждане и наложена административна глоба – санкция, в размер на  общо 600 лв.. Също по този начин му е връчена Заповед за използване на насилствена административна мярка – преустановяване регистрацията на автомобила.

Предвид високата степен на социална заплаха е избран оптималният период от 12 месеца, в които въпросният „ Мерцедес ” ще остане без регистрационни табели, оповестиха от пловдивската полиция.

От бранш „ Пътна полиция ” употребяват мотива, с цел да молят родителите да демонстрират нужната отговорност и да не позволяват деца да ръководят моторни транспортни средства, поставяйки в риск живота и здравето им и предпазвайки ги от тежки последствия при възможни пътни произшествия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР