Глоба от 500 лева от Указа за борба с дребното

...
Глоба от 500 лева от Указа за борба с дребното
Коментари Харесай

500 лв. глоба отнесе пловдивчанин, нарекъл полицай джендър

Глоба от 500 лв. от Указа за битка с дребното безчинство отнесе висшист от Пловдив, който наругал служител на реда в обществена Facebook група, оповестява " Монитор ". Обиденият бил член на същата група, както и негови другари и сътрудници. Затова, когато видял обидите по собствен адрес, се засегнал доста и пуснал тъжба в Пето районно ръководство.
Оттам установили, че става въпрос за дребно безчинство и вкарали висшиста в съда, откъдето пък решили, че с обидните реплики към служителя на реда другият е нарушил публичния ред и успокоение. Подсъдимият се явил на съвещанието и не отрекъл, че е написал обидите във Facebook групата, само че не се признал за отговорен.
Случката е от 19.11.18 година, когато колата на висшиста била спряна от служителя на реда. Те му съставили акт по Закона за придвижване по пътищата. Нарушителят се ядосал и снимал колата на служителя на реда, като във Facebook написал с името на ченгето: „ Джендъри на колелото на асеновградско. Единият е меко казано джендър. (б.р. загатва името на полицая)… е един селски хитрец от Садово, който се показва за служител на реда, но законите малко не ги знае… но простено му е за това, само че не и за това, че ме заплашваше. Той дори е в групата, дано гледа сладура му със сладур, да не се засичаме в кабинета ми… другояче мощно се надявам да се забележим в правосъдната зала с него, много безочлив и елементарен служител”.
Желанието на санкционирания да се види с служителя на реда в правосъдната зала се сбъднало по-скоро, тъй като засегнатият прочел написаното и се почувствал потиснат. В правосъдната зала била показана и разпечатка от Facebook, а и създателят на обявата признал, че думите са негови, само че споделил, че ги е написал, тъй като е бил сърдит. Според правосъдния състав „ несъмнено написването на думите „ джендъри на колелото”, „ селски тарикат”, „ много безочлив и елементарен служител” съставляват обидни реплики, като те са били адресирани към съответно лице и са били възприети от безграничен брой хора, включително и от други служители на реда. Непристойните дейности, въпреки и да са били написани в обществена мрежа, а не са били изречени на публично място, несъмнено изпълват състава на нарушаването, за което нарушителят е предаден на съд”.
При определянето на наказването съдът е взел поради и смекчаващите и отегчаващите виновността условия. Към смекчаващите попада това, че нарушителят признал осъществените от него дейности, заради което съдът е предпочел по-леката от плануваните в УБДХ наказания, а точно – санкцията, защото задържането в структурно звено на Министерство на вътрешните работи би било прекомерно тежка глоба за това нарушаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР