Глоба от 50 до 500 лв. за хората, които хранят

...
Глоба от 50 до 500 лв. за хората, които хранят
Коментари Харесай

Кметът на Кричим предлага глоба до 500 лв. за хора, които хранят бездомни кучета

Глоба от 50 до 500 лева за хората, които хранят бездомни животни. Предложението е на кмета на Кричим Атанас Калчев, а повода са сигнали за нападателни кучета и набези в града. Идеята му обаче провокира вълна от отвращение измежду природозащитниците в обществените мрежи.

Майка на новородено през вчерашния ден е нападната от безпризорно куче в Кричим, а дъщерята на Пенка е нахапана точно на Великден.

Също вървя да си пазаря от този магазин и на връщане, и на отиване се оглеждам, даже минавам от другата улица, с цел да не стане отново някаква пакост, изяснява Пенка.

Според кмета точно практиката да се хранят улични кучета ги прави нападателни, тъй като охранявали мястото, където чакат дажбата си. Смята, че в случай че храненето спре, те ще се разселят.

Някой в случай че знае, че някъде не получава нещо, той няма да стои там. Не споделям, че някой би трябвало да ги хваща, да ги кара, да ги унищожава, да ги дави, да ги стреля или да ги блъска с колите, споделя Атанас Калчев, кмет на община Кричим.

Галя Конзова е треньор на кучета и дефинира кметската концепция като нечовечна. Според нея до момента в който казусът се реши, на уличните животни могат се дефинират места за хранене.

И те биха се интегрирали като тези места могат да бъдат подбрани да се безвредни за деца, които се опасяват от кучета, да са надалеч от учебни заведения, детски градини, споделя треньорът.

Идеята на кмета за наказания обаче намира поддръжници в града.

Има хора, които ги е боязън да идат на работа. Малки деца да вървят на учебно заведение. Аз съм " За " да се глобяват хората, които ги хранят, счита Евдокия Шутева.

Кметът няма информация какъв брой са уличните кучета в Кричим. Предложението му занапред ще се дискутира, а крайната дума имат общинските съветници.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР