Глоба от 4000 евро е наложена на 62-годишен мъж в

...
Глоба от 4000 евро е наложена на 62-годишен мъж в
Коментари Харесай

Германия: 4000 евро глоба за руския символ Z

Глоба от 4000 евро е наложена на 62-годишен мъж в Хамбург поради потребление на съветския агитационен знак " Z ".

Според обвиняването към месец след началото на войната мъжът закачил бял лист с изписан на него " Z " на задното стъкло на колата си и карал по този начин из Хамбург. Прокуратурата счита, че по този метод мъжът е изразил поддръжка за съветската нападателна война в Украйна.
Съдът е наложил на мъжа санкция от 80 дни по 50 евро. В началото санкцията е била в размер на единствено 60 дни, само че мъжът упорства за обществен развой и апелира, след което санкцията е увеличена. Тя към момента не е дефинитивна обаче, тъй като предстои на обжалване.

Какво е смисъла на признака " Z "?

В началото на съветската инвазия в Украйна признакът " Z " беше видян по съветските танкове и военни машини. В Русия той бързо беше общопризнат като агитационен знак за поддръжка към войната. В страната постоянно може да бъде забелязан на билборди и даже щампован на облекла.

В Германия потреблението на този знак в подтекста на изложение на поддръжка за войната е наказуемо. Правната основа за това е член от немския углавен кодекс, който не разрешава изразяването на утвърждение за закононарушения по метод, който би нарушил публичния ред.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР