Глоба от 260 000 рубли (3245 долара) беше наложена днес

...
Глоба от 260 000 рубли (3245 долара) беше наложена днес
Коментари Харесай

Бивш руски кмет глобен с $3245, използвал думата война

Глоба от 260 000 рубли (3245 долара) беше наложена през днешния ден на съветския опозиционен политик Евгений Ройзман, откакто съд го призна за отговорен за " дискредитиране " на съветската войска, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски медии.

Бившият кмет на Екатеринбург - четвъртия максимален град в Русия - беше арестуван през август предходната година, като му беше неразрешено да употребява интернет, откакто във видеоклип, публикуван в " Ютюб ", той употребява думата " война ", имайки поради дейностите на Москва в Украйна. Русия назовава спора " специфична военна интервенция " и тези, които го нарекат " война " или " инвазия ", рискуват да бъдат дадени под съд, напомня организацията.
Откакто нахлу в Украйна предходната година, Русия е изпратила на съд десетки хора съгласно нови закони, целящи да санкционират тези, които подлагат на критика войната, и да наложат наказания против опозицията, добавя Ройтерс.

Популярният и харизматичен Ройзман е неприкрит покровител на хвърления в пандиза опозиционер Алексей Навални и постоянно насочва рецензии против Кремъл в обществените мрежи, като от време на време си служи с много груби думи. Той беше определен за кмет на Екатеринбург през 2013 година на фона на вълна от неодобрение вследствие на завръщането на Владимир Путин на президентския пост през 2012 година, отбелязва организацията.

Мандатът на Ройзман като кмет на Екатеринбург беше белязан от дискусия, обвързвана с нападателната му политика против наркотрафика в града. През 2018 година той подаде оставка, считайки решението на регионални депутати да гласоподават анулацията на директните кметски избори за ход, ориентиран против него.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР