Глоба от 135 евро ще получи всеки водач във френския

...
Глоба от 135 евро ще получи всеки водач във френския
Коментари Харесай

Глобяват шофьори, които не изключват двигателя при спиране

Глоба от 135 евро ще получи всеки лидер във френския град Нанси, който не изключва мотора на колата си, когато спре, оповестява в. " Фигаро ". Кметството разгласява официално съобщение в Туитър, съгласно което кметът социалист Матийо Клен е издал разпореждане, с което се не разрешава на водачите да оставят включен мотора на колата, когато не вземат участие в придвижването по улиците.

Мярката има за цел освен запазване на публичното здраве, само че и да пести сила.

Градските управляващи са последвали образеца на Лондон и някои градове в Белгия и Швейцария, където прекъсването на мотора към този момент е наложително.

Във Франция разпоредба от 12 ноември 1963 година гласи, че спрели или паркирани транспортни средства би трябвало да бъдат с изключен мотор, с изключение на при положение на нужда, като да вземем за пример за загряване преди тръгване при студено време. В закона за придвижване по пътищата е планувана санкция от 90 евро за нарушителите.

В Нанси задължението за изключване на мотора при спряло състояние не се отнася за колите на Бърза помощ, полицията, хладилни камиони за хранителни артикули, както и при загряване на мотора при негативни температури.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР