Глоба от 1000 лева и отнемане за три месеца на

...
Глоба от 1000 лева и отнемане за три месеца на
Коментари Харесай

Нови строги правила за шофьорите, вижте какви

Глоба от 1000 лв. и лишаване за три месеца на книжката ще се постанова на водач, който кара в спешната лента на автомагистрала . Това реши Народното събрание, откакто одобри дефинитивно измененията в Закона за придвижване по пътищата. Досега нямаше категорично записана санкция за каране в спешната лента.

1000 лв. санкция и 3 месеца без брошура за шофиране в спешната лента
 
След като неотдавна беше въведена същата санкция от 1000 лв. за каране в насрещното по автомагистралата, в този момент същата ще важи и за шофиране в спешната лента.
 
Депутатите одобриха и шофьорска брошура към този момент да се придобива след приключен десети клас , а не както до момента – осми. Освен това беше решено да има по-строги наказания за нарушаванията в Синята зона . Ако е сложена скоба, само че притежателят на колата не е платил санкцията до края на работното време, което е 19:00 ч., автомобилът може да бъде вдигнат.

Шофьори заплащат солени банкови такси дружно с санкциите за нарушавания
 
От Българска социалистическа партия имаха предложение, което обаче скара Георги Свиленски от Левицата и  Димитър Лазаров от ГЕРБ и в последна сметка не беше признато.
 
„ Когато ви бъде поставена скоба на автомобила заради неплатена такса за паркиране или просрочено време за паркиране, да имате опция когато пристигна служителят на службата по надзор, да имате две варианти - или да си заплатите на място, в случай че имате пари, и колата да бъде освободена незабавно, или да ви бъде формиран акт, в случай че нямате пари в себе си и автомобилът да бъде освободен “, сподели Георги Свиленски.
 
„ Нарушенията се вършат умишлено, а от там нататък е въпросът с заплащането. Неуместни са образци по какъв начин ще се заплати, обикновено е всеки, който прави нарушаване, да си прави сметката по какъв начин ще заплаща, а в случай че няма пари в брой, има дебитни карти “, добави от своя страна Димитър Лазаров.

За шест месеца са засечени 142 случая на шофиране в спешната лента на автомагистралите
 
Новите правила постановат водачите да вършат път на всички транспортни средства на градския превоз .
 
В същото време водачите на рейсове и тролеи пък няма да бъдат глобени за каране по линиите.

Освен това депутатите взеха решение лидер да бъде глобен даже единствено, в случай че в кръвта му бъдат открити следи от опиати. По тематиката Черната статистика набъбва, от ден на ден българи умират по пътищата
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР