Глоба от 1000 евро ще плати българин, карал мотоциклет без

...
Глоба от 1000 евро ще плати българин, карал мотоциклет без
Коментари Харесай

1000 евро глоба за бг моторист, карал без книжка в Германия

Глоба от 1000 евро ще заплати българин, карал мотоциклет без категория в книжката си за ръководство на мотор в Германия. Окръжният съд в Добрич призна финансовата глоба.

29 - годишният мъж от каварненското село Хаджи Димитър бил засечен в нарушаване по федерална автомагистрала, където той се движел с мотоциклет със скорост от 45 км/ч., макар че знаел, че не има удостоверение за ръководство на МПС - клас М.

Решението за налагане на санкцията е било постановено от правосъден орган в Германия и е влезнало в действие на 13 октомври 2017 година. Разпоредено било мъжът да заплати и направените разноски по правосъдното произвеждане в размер на 78.70 евро.

Производството в Окръжния съд беше формирано въз основа на изпратено от немските управляващи уверение за използване на правилото на взаимно признание на финансовите наказания, наложени в страни - членки на Европейския съюз, оповестиха от съда. Според магистратите не са налице учредения за отвод от признание и осъществяване на наложената санкция и мъжът би трябвало да заплати 2109.75 лв., които са равностойни на общия размер на наложената в Германия глоба от 1078.70 евро.

В правосъдната зала българският жител съобщи, че съжалява за осъщественото нарушаване и желае да заплати наложената му санкция.

Постановеният правосъден акт предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР