Глоба от 100 до 300 лева очаква софиянци, които си

...
Глоба от 100 до 300 лева очаква софиянци, които си
Коментари Харесай

Люти глоби за софиянци за тупане на килими от балкона, шумни прахосмукачки и съседи

Глоба от 100 до 300 лв. чака софиянци, които си тупат килима или изтръскват покривката през балкона. Това се планува в новата Наредба за публичния ред в столицата, която следва да бъде препоръчана на публично разискване на 19 октомври, написа " Телеграф ".

Ако бъде призната от общинския съвет, наредбата би трябвало да влезе в действие от 1 януари следващата година. Една от новите забрани в нея е за гърмене на фойерверки след 22 часа, което стана съвременно в последните години. Санкцията за това също е сред 100 и 300 лв..

До 200 лв. пък ще бъдат глобявани столичаните, които подвигат шумни купони след 22 ч. Или пускат прахосмукачки и свирят на музикални принадлежности сред 14 и 16 часа следобяд, в случай че преди преди не са взели „ ефикасни обезшумителни ограничения “ в жилището си.

В наредбата са заложени и нови правила за митингите, шествията и другите всеобщи мероприятия в столицата. Кметът ще може да забрани провеждането им, в случай че има задоволително данни, че заплашват публичния ред, нарушават правата на други жители или основават заплаха за здравето при избрана епидемиологична конюнктура.

Ако пък има уведомления от няколко организации за осъществяване на разнообразни мероприятия на едно и също място едновременно, ще се търси единодушие сред тях за безконфликтното им протичане. Ако такова не се реализира, ще се обезпечава провеждането на мероприятието, за което първо е подадено заявление. Подобен проблем имаше при последния гей церемониал, който съответства по време и място с друга демонстрация и полицията трябваше да вдигне сериозен запас, с цел да обезпечи реда.

В наредбата ще се регламентира и активността на уличните актьори и музиканти. Те ще могат да се изявяват на особено избраните от районните кметове места.

Собствениците на селскостопански животни – крави, коне и други пък не могат да ги пускат свободно по улиците, парковете и междублоковите пространства. Глобата за това е сред 100 и 300 лв..

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР