Глоба от 10 до 15 хил. лв. и 4 години

...
Глоба от 10 до 15 хил. лв. и 4 години
Коментари Харесай

ВМРО: Глоба от 10 до 15 хил. лв. и 4 години затвор за политици, разпространяващи фалшиви новини

Глоба от 10 до 15 хиляди лева и 4 години затвор за политици, разпространяващи подправени вести, ще е вторият законопроект, който войводите ще внесат в 45-ото Народно събрание след Закона за частния банкрут.

И двете оферти към този момент са били внасяни в 44-ото Народно заседание, само че в границите на изтеклия мандат, макар гръмките изявления и по двете тематики на политическите партии в Народното събрание, никоя от тях не посмя да ги поддържа, настояват от Вътрешна македонска революционна организация.

Ето какво разясняват още воеводите:

" Ако за придобилия гласност като Закон за частния банкрут ние съзираме лобитата, които го стопират, то за измененията в член 148, алинея 4 от Наказателния кодекс виждаме единствено и само боязън. Страх лицата, които са на високи политически длъжности, да не станат жертви на личните си ругатни против съперниците. И това за нас от Вътрешна македонска революционна организация е демонстрация на уязвимост. Наличието на правила, коригиращи сходни незаконни изявления от политиците, е отбрана за цялото общество ".

Предложението на Вътрешна македонска революционна организация е:

" Наказателен кодекс: член 148 се основава алинея 4:

" (4) За засегнатост, клюка или подвеждаща обществото информация, осъществена от депутат, член на Министерския съвет, член на Европейския парламент или Европейската комисия от Република България, ръководител на политическа партия, получаваща държавна дотация или негов заместител, наказването е отнемане от независимост до 4 години и санкция от 10 хиляди до петнадесет хиляди лв.. "

" Именно в тези ругатни, неистини и обиди, отправяни под " щита ", да вземем за пример, на депутатския имунитет ние продължаваме да разпознаваме основоположниците на подправените вести, които се трансфораха в камшик за България. В последните години все по-често сме очевидци на неприемливо държание на политици, което накърнява достойнството и достолепието освен на съперниците им, само че и на страната пред света и на националната ни сигурност посредством разпространение на погрешна информация, обслужваща единствено частно-партийни ползи.

Факт е, че в границите на предизборната акция за членове на Европейския парламент, както и тази за локалните избори през 2019 година, това държание от изключение се трансформира в предписание. Това предписание обаче към този момент ескалира в неписана норма. Норма, която в тази акция към този момент не прави усещане и на изборния орган в лицето на ЦИК. Неясно за какво. Но е много притеснително по отношение на свободата на словото, от една страна, и отбраната на правата на претендентите в акцията, разказани в Изборния кодекс - от друга.

Тази институционална толерантност към този момент приказва за рецидив на напълно друго равнище, който води до рискови прецеденти, за които явно би трябвало да бъде очакван специфичен състав в Наказателния кодекс.

Прави усещане също по този начин, че с дребни изключения в обществените прояви на разнообразни политици, представянето на платформи хрумвания няма, само че пък за сметка на това те изобилстват от обидни думи и изрази към други политици. Изявленията не показват платформи и решения на витално значими за страната ни проблеми, а съдържат погрешни изказвания за активността на съперниците им, приписване на неизвършени разнообразни закононарушения, както и оповестяване на опозоряващи личността изказвания, които не дават отговор на истината.

Разрастването на това събитие, както и такова държание, от от ден на ден лица, които вземат участие в политическия живот на страната, постанова да се сътвори спомагателен механизъм за отбрана най-много на обществото, само че и с фокус към потърпевшите. Генерирането на погрешна информация от хора на публични позиции, които се допуска, че имат въздействие над публичното мнение, следва да се преразгледа в нова светлина.

Наличието на подобен състав в Наказателния кодекс ще има сериозен предпазен резултат и ще спомогне за възобновяване на естествения политически разговор, учреден на формулиране на тези и почтително отношение към политическите съперници.

Правейки разбор на изявленията, които претендират за представителни социологически извадки, представяни от някои организации, несъмнено ще разработим и правила, касаещи достоверността на изнасяните, в границите на предизборната акция, социологически изследвания. За погрешно наличие, хората, които ги изготвят и се подписват под тях, би трябвало също да носят отговорност пред закона ", разясняват от Вътрешна македонска революционна организация.

Вътрешна македонска революционна организация още веднъж прикани всички политически субекти и институции за разговор, правилна акция и връзка, а не за опълчване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР