Глоба и 8 дни в затвора е наказанието за колумбийците

...
Глоба и 8 дни в затвора е наказанието за колумбийците
Коментари Харесай

Глоба и затвор за отказалите ваксина в Колумбия

Глоба и 8 дни в пандиза е наказването за колумбийците от една от общините в северозападна Колумбия, които са отказали ваксина против ковид.

„ Трябва да бъдем твърди като водачи. Всички би трябвало да бъдат имунизирани, тези, които не са, няма да могат да пътуват в община Сукре “, изясни фрапантните ограничения кметът Елвира Хулия Меркадо, представена от френското издание “Le Figaro”.

Местната администрация е осигурила дози за ваксинирането на всички 28 000 поданици на общината. Данните демонстрират обаче, че ваксина са си сложили едвам 10 000 от тях.
За нежеланието на някои от хората да се имунизират управляващите упрекват разпространяването на подправени вести.

„ Има религии, които се отхвърлят от имунизацията, настояват, че имунизацията е безбожник, други споделят (че ваксинираните) ще умрат след две години “, изяснява Меркадо.

От Общината са разпоредили достъпът до магазините, питейните заведения, заведенията за хранене или банките да се случва единствено против показани документи за имунизация. За същите документи ревизират и на входовете и изходите на града. На неимунизираните поданици няма да бъде позволено да напущат домовете си в случай че не би трябвало да получат медицински грижи или имат спогодба за посещаване във имунизационен център. За нарушителите е планувана санкция в размер на 260 $ и наказателно гонене при положение на наново нарушаване.

Колумбия е третата латиноамериканска страна с най-вече смъртни случаи от ковид на глава от популацията след Перу и Бразилия. В момента изцяло имунизираните в страната са 12,2 милиона (от 50 млн.). Сукре е първата община, която взема такова решение, само че и здравният министър Фернандо Руис предизвести, че не се изключва повсеместното използване на ограничаващи ограничения за тези, които отхвърлят имунизация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР