Глоба до 30 000 евро, ако издадете на други шофьори

...
Глоба до 30 000 евро, ако издадете на други шофьори
Коментари Харесай

И в Испания въвеждат сериозни глоби ако издадете къде има полицейски пост

Глоба до 30 000 евро, в случай че издадете на други водачи мястото на полицейски пост или обсада. Звучи неуместно, само че глоба с сходни размери е реалност в няколко европейски страни, в това число Франция, а испанската полиция предходната седмица удостовери желанието си стригно да я постанова, написа.  
   
В България предупреждаването на колегите-шофьори за постовете на Пътна полиция или скрити радари не е категорично неразрешено от Закона за придвижване по пътищата. Но практиката за приятелско присветване в такива случаи като че ли към този момент не е толкоз известна, колкото в предишното. Все повече водачи употребяват предупреждаващата функционалност на навигационни приложения като Waze.

В Испания, Германия и Франция обаче присветването е строго неразрешено. Испанският пътен кодекс го санкционира с санкция сред 100 и 200 евро по принцип. А в случай че водач издаде в обществените медии или по различен метод разположението на полицейски пост, това носи със себе си санкция сред 601 и 30,000 евро по силата на закона за вътрешния ред в страната. От испанската полиция прецизираха, че глобите ще се ползват строго отсега нататък.  
    
Размерът им зависи от обстановката: елементарното предизвестие за съществуване на служители на реда на пътя ще носи релативно по-малка санкция. Максималният размер се ползва, когато бъде разкрита полицейска инспекция за алкохол и опиати, или пък специфична полицейска акция по търсене. Ако в такива случаи водачът качи и фотография на полицейския пост, това може да докара до отнемане от брошура за период до 2 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР