Глинкащрасе е улица в самия център на Берлин - в

...
Глинкащрасе е улица в самия център на Берлин - в
Коментари Харесай

Един хотел в Берлин, една зала за сватби в София: как Северна Корея се подиграва на санкциите

" Глинкащрасе " е улица в самия център на Берлин - в непосредствена непосредственост до Бранденбургската врата. Нищо чудно, че намиращият се на тази улица " Сити хостел Берлин " е постоянно цялостен. Стая в него коства към 17 евро на нощ, което за град като Берлин е напряко смешна цена - хотелската нощувка другояче излиза приблизително 100 евро. Млади хора от цяла Европа постоянно се отбиват в " Сити хостел ", без да са чували нещо за неговата история. А тя е много любопитна.

Сградата е благосъстоятелност на Северна Корея. Месечният наем, който арендаторът на хотела до неотдавна плащал на комунистическия режим в Пхенян, възлиза на 38 000 евро. Преди две години интернационалните наказания принудили севернокорейското посолство да приключи контракта за аренда. Банковата сметка, по която в този момент се превеждат парите за наема, била блокирана, твърди съдържателят на хотела. Хостелът обаче продължава да работи. Не е ясно дали притежателят и наемателят са сключили някакво ново съглашение и какво тъкмо съдържа то.

А това значи, че парите за нощувките, които гостите на хостела заплащат, вероятно към момента отпътуват за Северна Корея. Разбира се, гостите даже и не подозират този факт; малко на брой въобще виждат, че самият хостел е тъкмо до посолството на Северна Корея. В стъклена витрина пред него е изложена фотография, на която се вижда по какъв начин Ким Чен Ун стиска ръката на Владимир Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР