Глината е използвана в редица сфери още от древността. С

...
Глината е използвана в редица сфери още от древността. С
Коментари Харесай

Цветове на ГЛИНАТА имат лечебни свойства – ето кой цвят за какво е полезен

Глината е употребена в редица сфери още от древността. С нея, като се изключи че се вършат чудесни съдове и украшения, можем и да изпираме облекла, както и да я използваме с лечебна цел.

Например ленените и вълнените прежди в древността са се изпирали с глина, египтяните са я употребявали за балсамиране, а известният Луи 14. я употребявал поради лечебните й свойства – при раздразнения на стомаха. 
Известно ни е, че глината има разновидности, а през днешния ден ще ви разкрием кой цвят глина защо може да ни е потребна в съвремието:

Бяла глина

Основната съставна част в бялата глина е алуминият. Тя е подобаваща за направате на домашни маски за лице, защото има изсушаващ, дезинфекционен, почистващ и регенериращ резултат. Бялата глина се спрява с елиминирането на токсичните субстанции и по тази причина може да се употребява и като абсорбент при чревни неразположения.

Синя глина

Синята глина също е подобаваща за нашата хубост и най-много – за по-чиста и мека кожа. Влияе удобно, като тонизира, успокоява, почиства и избелва кожата. Много козметици я включват в процедурите си. Освен това й деяние, синята глина спомага при поддържане подвижността на ставите, естествената функционалност на щитовидната жлеза и подсилване на мускулатурата.

Зелена глина

Зелената глина е богата най-много на силиций, само че и на други потребни съставни елементи, като магнезий, манган, фосфор, цинк, калций. Както виждате, описът е дълъг и тя благоприятства скалпа, като сполучливо отстранява пърхота и задейства космения фоликул, усъвършенства метаболизма и укрепва стените на кръвоносните съдове.

Червена глина

Червеният цвят на глината е поради съществуването на огромни количества меден и стоманен оксид. Тя също оказва помощ за елиминиране на токсините от тялото, макар че свойствата и са малко по-слаби от тези на зелената и бялата глина. Към тази глина може да прибегнете, в случай че имате недостиг на желязо, защото доставя организма с него. Също по този начин усъвършенства кръвоснабдяването и редуцира възпаленията и алергичните реакции. Препоръчва се използването й след инфарктни положения, ниско кръвно налягане, разширени вени и болести на нервната и ендокринната система.
 5 секрети послания, които тялото ни изпраща 5 секрети послания, които тялото ни изпраща
Често езикът на тялото ни приказва повече от самите нас. Ако има кой да го разчете вярно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...

Черна глина

Черната глина е известна с антицелулитния си резултат и с битката против синините. Тя се извлича от тинята на морето. Има редица потребни субстанции в състава си – калций, магнезий, силиций, фосфор и други, които задействат метаболизма, възвръщат някои типове кафези, възстановяват функционалностите на мастните жлези и на сърдечния мускул и се оправя чудесно с кожни и други възпаления.

Жълта глина

Жълтата глина също има много изгоди за човешкия организъм. Има успокояващо и антисептично деяние, бори се с депресията, балансира функционалността на нервната система, отстрани токсините и укрепва имунитета. Препоръчва се на хора, претърпели инсулт, имащи хронично главоболие, остеохондроза и стомашно-чревни проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР