Глин Пардо, който бе част от състава на Манчестър Сити

...
Глин Пардо, който бе част от състава на Манчестър Сити
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина икона от историята на Манчестър Сити

Глин Пардо, който бе част от състава на Манчестър Сити през 1968-а година, който печели купата, е умрял на 73-годишна възраст. Това стана ясно след формален анонс от клуба.

Пардо игра през цялата си кариера за Сити сред 1962-а и 1976-а година, като даже с негов гол тимът от „ Мейн Роуд” тогава печели във финала за Купата на лигата през 1970-а година.

„ Всички в Ман Сити сме доста тъжни, откакто научихме новината за гибелта на Глин Пардо”, написаха от клуба в Twitter.

Everyone at City is deeply saddened to learn of the passing of Glyn Pardoe.

Our thoughts and condolences go out to his friends and family at this difficult time. pic.twitter.com/lfby2aCGj2
— Manchester City (@ManCity) May 26, 2020
Пардо също по този начин е най-младият футболист в историята, обличайки фланелката на тима. Той прави дебюта си против Бирминган през април 1962-а година, а тогава е едвам на 15 години и 341 дни. Левият бек записва 380 мача за „ гражданите” в мощния им интервал в късната част от 60-те години на предишния век. Отборът печели купата на Англия през 1968-а, ФА Къп година по-късно, а 1970-а година Сити победи с Купата на Лигата и КНК.

В дербито на Манчестър през 1970-а година против Юнайтед Пардо счупва своя крайник след единоборство с Джордж Бест. Именно след тази травма играчът мъчно съумява да върне остарялата си форма и малко по-късно следва отричане от играта.

Пардо бе и фамилно привързан с клуба. Той играе с братовчед си Алан Оукс по времена кариерата си, а щерка му Шарлот е оженена за Скот Дойл. Той е наследник на Майк Дойл. Том Дойл пък е сина на Скот, като Томи даже направи дебют за Ман Сити за Купата на Лигата през октомври при триумфа с 3:1 над Саутхемптън през октомври.

Forever my hero! I love you so much. Rest easy
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР