Глигани са забелязани да се разхождат по улиците на турския

...
Глигани са забелязани да се разхождат по улиците на турския
Коментари Харесай

Глигани кръстосват... морския курорт Мармарис

Глигани са видяни да се разхождат по улиците на турския курорт Мармарис (окръг Мугла, Югозападна Турция) в търсене на храна, предизвиквайки голямо безпокойствие и боязън у локалните поданици, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".

По-рано те идваха по един. Но в този момент идват на групи в търсене на храна. Ние сме доста изплашени, е декларирал пред организация ДХА Мехмет Полиат, 51-годишен гражданин на града.

Арзу Саръташ, 38-годишна жителка на Мармарис, също е споделила, че хората в града към този момент не се усещат в сигурност, излизайки на открито.

Официалните представители не откликват на апелите на локалните поданици да бъдат избавени от нашествениците.

" Някои фенове на животни доброжелателно ги хранят, само че те не би трябвало да го вършат. Когато вършат това, тези диви животни стават като домаши любимци ", споделя председателката на Асоциацията за отбрана на правата на животните в Мармарис Тюлай Йълдъз, обяснявайки аргументите за необикновената поява на глигани в центъра на града.

Тя акцентира, че асоциацията е провела няколко срещи с предходните управления на локалната власт по отношение на казуса за ограничения да се попречи на глиганите да напущат дивата природа. По думите й е имало проекти да се сложи храна в горските региони, тъй че да се предотврати слизането на глигани в града. Ние обаче не можахме да предприемем дейности, споделя Йълдъз.

Тя предизвестява локалните управляващи, че популацията на тези диви животни се усилва и рано или късно било животните, било хората може да пострадат.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР