Глиганът, открит преди три дни в района на хижа Здравец“

...
Глиганът, открит преди три дни в района на хижа Здравец“
Коментари Харесай

Лоши новини: Излезе втората проба за чума край Пловдив

Глиганът, открит преди три дни в региона на хижа „ Здравец “ край Пловдив, е бил инфектиран с вируса на Африканска чума по свинете. За това свидетелстват позитивните резултати от втората взета проба, заяви за „ Марица “ шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Камен Янков. Както уеб сайтът ни писа, мъртвото диво прасе беше намерено в средата на седмицата, като първата взета проба също беше позитивна. Това наложи да се вземат най-строги ограничения за ограничение на болестта в района.

Според него осъществяването на заповедта на Областната епизоотична комисия за кръвопролитие на домашните свине се извършва от стопаните. По данни на ОДБХ – Пловдив, до 11 ч. през днешния ден са били изклани 60 на 100 от свинете по къщите.

Негласно на хората е отпуснато време и през уикенда да приключат с махането на свинете. „ Тъй като хората са на работа до петък, им оставяме и събота и неделя да заколят прасетата. От понеделник обаче тръгваме на инспекции от къща на къща. Ако би трябвало, ще търсим подпомагане от полицията. По-добре да си отидат прасетата, в сравнение с цялото свиневъдство “, сподели доктор Янков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР