Гледка, от която може да ти се свие стомаха –

...
Гледка, от която може да ти се свие стомаха –
Коментари Харесай

Гледка, от която може да ти се свие стомаха: Кучета живеят в покъртителни условия във Връбница

Гледка, от която може да ти се свие стомаха – стотици кучета живеят в ужасяващи условия в клиника Връбница в София. Във видео, публикувано онлайн, доброволец на съумява да влезе в приюта. Това, което вижда, е шокиращо.

Близо 200 кучета живеят без вода, в нечистотия, натъпкани в 30

Клиника “Връбница ” е затворена за външни гости. В нея се изпращат кучетата, които са претърпели някакъв тип интервенция, с цел да се възстановят от упойката. Някои от животните са с рани.

Докато снима видеото, доброволецът е атакуван от защитата, който му прави забележка, че снимането в приюта е неразрешено. Той моли доброволецът да излезе.

Следват оправдания от страна на стопанистващите клиниката:

“Жената не е излязла от там през целия ден. Ако имаш стремежи, идвай да работиш ”, споделя мъж на доброволците. По-късно излиза наяве, че той е лекар в клиниката.

Мъжът, снимащ видеото споделя, че позволение да е доброволец в клиниката не му е раздадено.

“Циркове, нищо повече! ”, отсича мъжа от клиниката, само че получава ответен отговор:

“Циркове е ващо тука, че по този начин се грижите за кучетата. Едни пари на данъкоплатците отиват напразно! ”

“200 кучета, елате ги гледайте вие! Две дами са тука през целия ден. Това е дивотия. Това не е хотел за кучета ”, декларира мъжа от приюта.

По думите на доброволците снимането в приюта е неразрешено, защото изискванията вътре са покъртителни

“Оказва се напън върху проверяващите органи, да не може да се снимат закононарушенията, с цел да ги покажат в обществените мрежи. Видяхте какво е отношението ”, споделя доброволецът.

„ Всичко е шокиращо. Влизаме и непосредствено от портала се отправям с камерата към животните. Лоша санитарна конюнктура, кучетата спят във фекалии, в разнообразни тайни. Първата инспекция я направихме в 10:30 ч., час и половина след началото на работния ден. Обстановката вътре беше потресаваща, всичко беше в цвят, в който не би трябвало. Кучетата бяха без вода, във водата имаше фекалии, храна. Ужасяващи картини, имаше кучета в несвяст – това беше на 6 ноември. На инспекцията във видеото дойдохме в 15 ч. към края на промяната на целия екип и обстановката не беше по-различна. Отново заварихме кучета без вода, завряни по 10 в един бокс, което е извънредно неприемливо. Видимо кучетата са в меланхолия. На други не е ясно какво им е положението “, споделя доброволецът Алек Топалов.

За мястото дава отговор общинското дружество „ Екоравновесие “. То разполага с още два обекта – подслон в Сеславци, където идват млади животни и се отглеждат от доброволции и подслон в Горни Богров за възрастни животни, където за 1500 кучета се грижат сред четири и седем гледачи.

От Оперативна програма „ Екоравновесие “ споделят пред bTV, че няма да разясняват, до момента в който не получат позволение от Столична община.

Вижте шокиращите фрагменти във видеото: 

Още вести четете в категорията България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР