Гледайте пряко по БНТ1 и БНТ HD официалното откриване на

...
Гледайте пряко по БНТ1 и БНТ HD официалното откриване на
Коментари Харесай

СЕГА НА ЖИВО по БНТ: Церемония по откриване на Зимните олимпийски игри

Гледайте директно по БНТ1 и Българска национална телевизия HD формалното разкриване на ХХIII Зимни олимпийски игри „ ПЬОНГЧАНГ 2018 “. Излъчването стартира в 13:00 часа. От 19:00 часа Българска национална телевизия HD ще излъчи и повтаряне на церемонията.

Можете да следите церемонията и онлайн ТУК


По традиция в парада на нациите първи ще бъдат спортистите от родината на олимпийските игри – Гърция. Българската делегация включва 21 спортисти в 6 дисциплини. Това е най-сериозното наше наличие на зимни олимпийски игри след олимпиадата в Солт Лейк сити през 2002 година Знаменосец на българския тим ще бъде носителят на международната купа по сноуборд в паралелния великански слалом Радослав Янков.
  © Българска телеграфна агенция
На олимпийските игри в Пьонгчанг ще бъдат раздадени 102 комплекта медали в 15 спортни дисциплини. В надпреварите ще вземат присъединяване 2 925 състезатели от 92 страни. За първи път в историята на зимните олимпийски игри ще вземат участие тимове на Малайзия, Сингапур, Еквадор, Еритрея, Косово и Нигерия.

 © Българска телеграфна агенция
Девети февруари в програмата на Българска национална телевизия HD ще бъде отдаден и на паметна годишнина за българската спортна история: на този ден през 1998 година Екатерина Дафовска печели единствения за момента златен олимпийски орден от зимни игри. По този мотив в 15:15 ч., незабавно след откриването, феновете на Българска национална телевизия HD ще имат шанса да гледат още веднъж запис на триумфа на Екатерина Дафовска в Нагано. Самата Дафовска ще бъде посетител в предаването „ Извън играта “, което е с начален час 17:00. В специфичното студио, отдадено на игрите в Пьонгчанг - „ Олимпийски върхове “ по Българска национална телевизия 1 от 19:00 ч., феновете ще видят и фрагменти от честването в родния град на популярната ни биатлонистка – Чепеларе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР