Гледайте поредния брой на предаването Зала на славата, в което

...
Гледайте поредния брой на предаването Зала на славата, в което
Коментари Харесай

Бончо Генчев в Зала на славата

Гледайте следващия брой на предаването " Зала на славата ", в което специфичен посетител е някогашният български футболист Бончо Генчев.

Пред Българска национална телевизия футболистът споделя за сполучливата си кариера и за най-незабравими моменти с клубните тимове и с националния отбор на България.

Бончо Генчев е роден на 7 юли 1964 година в Генерал Тошево, а първите си стъпки във футбола прави в школата на локалния Спортист. Дебютът му в професионалния спорт идва с екипа на Добруджа, а след къс престой в ловешкия Осъм, Генчев подписва с Локомотив Горна Оряховица, където записва 85 мача и 13 гола за състезание.

Между 1987 и 1991 година играе за Етър (115 мача, 37 гола, първенец на страната през 1991 г.), а положителните му изяви водят до автограф с португалския гранд Спортинг (Лисабон). През 1992-а Генчев минава в британския Ипсуич и се трансформира в първия българин, записал присъединяване в локалната Висша лига. В рамките на три сезона изиграва 61 турнирни мача за клуба, преди да подпише с Лутън Таун.

През сезон 1997/98 се завръща в България и става голмайстор на Първа лига с екипа на ЦСКА (32 дуела, 20 попадения), а в залеза на кариерата си облича екипа на нискоразредния британски Хендън.

За националния тим Генчев дебютира през 1990 година и записва общо 12 мача за представителния ни отбор. Участник е на международното състезание в Съединени американски щати през 1994-та, където България доближава до полуфинал, като в осминафиналите против Мексико Бончо Генчев вкарва и една от дузпите при триумфа над Мексико. С екипа на " лъвовете " Генчев взе участие и на европейския шампионат в Англия две години по-късно.

Гледайте епизода от " Зала на славата " с присъединяване на Бончо Генчев на



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР