Гледайте: Израелска майка защитава бебешката си дъщеря, докато съпругът е

...
Гледайте: Израелска майка защитава бебешката си дъщеря, докато съпругът е
Коментари Харесай

Разтърсващи кадри показват как израелска майка стиска бебето си, докато бойци на Хамас отвличат съпруга

Гледайте: Израелска майка пази бебешката си щерка, до момента в който брачният партньор е похитен от Хамас

Това е отблъскващ миг, когато израелска майка стиска бебето си, до момента в който бойци на Хамас отвличат брачна половинка й.

Съпругата на Омри Миран, 46, който беше взет за пленник от вкъщи си в кибуца Нахал Оз на 7 октомври, даде покъртително просветление в неговото похищение.

Майката на две деца Лишай Лави, на 38, държеше шестмесечната си щерка Алма, до момента в който брачният партньор й беше похитен от кибуца Нахал Оз в деня на необятно публикуваните офанзиви на Хамас, остави 1200 израелци убити и повече от 200 взети за заложници.

ЧЕТЕТЕ ТУК ЗА

Видео, оповестено от Хамас, демонстрира по какъв начин Лави държи Алма в кухнята на нейните съседи дом, където тя и брачният партньор й и двете им деца и други бяха държани под прицела.

В клипа Лави трепва, до момента в който държи щерка си, до момента в който на назад във времето се чува изстрел. Сенките на въоръжени мъже от Хамас могат да се видят да се разхождат към фамилията.

Те са били отведени от вкъщи им по пижами под прицела на оръжие и държани в къщата на съседите.

Израел споделя, че Хамас отвлече минимум петима поданици, в това число Миран, и умъртви 14 други по време на офанзивата си против кибуца Нахал Оз.

Препоръчително четене

(AFP)

(Ройтерс)

(CNN)

Сега Лави живее с двете си девойки в дома на родителите си в кибуц Крамим, дребна общественост, граничеща със Западния бряг.

Тя чу преди седмици, че Миран е арестуван от Хамас в Газа, само че не е получил повече информация.

Тя разказа момента, в който той е бил похитен, когато двойката се сбогува пред децата си, преди той беше измъкнат от стаята.

„ Знам, че това ще се случи, когато го водиха “, сподели тя пред организация Ройтерс.

„ Казах му четири фрази. Казах му, че го обичам, споделих му, че аз (ще) вардя щерка ни, че го очаквам и му споделих също „ не се прави на воин, тъй като желая да се върнеш тук “. ”

Лави сподели, че най-голямата й щерка, двегодишната Рони, продължава да пита за татко си.

Тя сподели, че в този момент й споделя: „ Татко се изгуби. “

Лави сподели: „ На терапия съм, несъмнено. Но в този момент се пробвам да бъда мощен, тъй като имам още една борба.

„ Не съм единствено аз. Имам потребност от моя Омри назад, нуждая се от моя човек назад. Имам потребност целият свят да ме разбере че Омри (беше) взет от вкъщи ни, по боксерки (къси панталони), даже без обувки, и имаме потребност от него назад. Рони и Алма имат потребност от него назад. Така че това е моята война в този момент. “

Тя добави: „ Изглежда, че всички приказват за децата, несъмнено, дамите, несъмнено.

„ Но мъжете... това е значимо да се разбере, че тези хора, те са жители. Те не са бойци. И те също би трябвало да се върнат. "

Ще има ли преустановяване на огъня?

След нападението на Хамас на 7 октомври, което умъртви към 1200 израелци, на минимум 13 000 палестинци са били убити, в това число минимум 5 500 деца, от израелски въздушни удари.

Объединените народи споделят, че две трети от 2,3-милионното население на Газа е останало без дом.

Израелски войски влязоха в Газа в края на предишния месец и превзеха региони към град Газа.

В Китай в понеделник арабски и мюсюлмански министри се причислиха към интернационалните апели за неотложно преустановяване на огъня в Газа.

Израел Посланикът в Съединени американски щати Майкъл Херцог сподели, че Израел се надява забележителен брой заложници да бъдат освободени от Хамас „ през идващите дни “.

В неделя министър-председателят на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани сподели, главните спънки пред договорката към този момент бяха „ доста незначителни “, като оставаха основно „ на практика и логистични “ проблеми.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР