Гледат мярката за неотклонение спрямо обвиняемите Акив Бичев, Дейвид Георгиев,

...
Гледат мярката за неотклонение спрямо обвиняемите Акив Бичев, Дейвид Георгиев,
Коментари Харесай

Четиримата задържани за опит за метеж на протеста във вторник са организирани и платени

Гледат мярката за неотклонение по отношение на обвинените Акив Бичев, Дейвид Георгиев, Иван Колев и Любомир Велков за опита за бунт във вторник на митинга в София пред някогашния Партиен дом, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за осъществени от тях закононарушения по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс за това, че:

На 14.07.2020 година в гр. София, пл. „ Княз Александър I “, направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като на обществено място хвърляли стъклени бутилки и железни кенчета, против постройката на Народно заседание 2, западен вход и против чиновници на Министерство на вътрешните работи охраняващи мероприятието, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост – по време на всеобщ цивилен митинг, в конюнктура, отличаваща се с изключителна социална сензитивност и изразено неодобрение, като с дейностите си изразили безусловно неуважение на правните правила.

Сред арестуваните на митингите от нощес има малолетни, дилъри и побойници

От Софийска районна прокуратура стана ясно, че младежите са проведени в обществените мрежи за осъществяване на подривни дейности на митинга. От доказателствата по делото излиза наяве, че дейностите им не са спонтанни, а проведени.

Установено е, че са изготвяни описи, в които попадат имената на тримата участници в опита за бунт. За тези си дейности те са щели да получат финансово заплащане.

Има дълга преписка за събирането на лица, които да предизвикат по време на митинга в София, оповестиха още от прокуратурата. Органите на реда към момента открият уредниците.

Маринов: Задържани са още 7 лица за офанзивата против някогашния Партиен дом

Защитата на обвинените изиска по-леки ограничения. За осъществените от обвинените закононарушения, законът планува наказване отнемане от независимост до пет години.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР