Гледането на телевизия, би трябвало да ни разсее от стреса

...
Гледането на телевизия, би трябвало да ни разсее от стреса
Коментари Харесай

АРОМАТ НА … ПРАШКИ

Гледането на телевизия, би трябвало да ни разсее от напрежението в Ковид суматохата. Но, уви непрестанно сме очевидци на дребнотемие и пошли излъчвания, чепкащи вълната на нечии персони, вместо здравомислещ разбора на протичащото ни се и даже неналичието някое жизнеутвърждаващо предеване, или първокласен филм, предаван рядко, или нормално в полунощ…

Преди време гледах по малкия екран следващ епизод на сериала „ От мястото на престъплението – Лас Вегас ”. Пред тип някогашната си специалност на криминалист, демонстрирам професионален интерес не толкоз към екшъна, а към прецизното култивиране на мястото на престъплението и събирането на доказателствен материал, от което за жалост у нас сме на светлинни години обратно. Но, този път ме впечатли самия сюжет на епизода. Убита бе звездата на мъжки клуб, играеща на пилона. Оказа се, че тя е била звезда, освен с чудесната си физика, а и със характерния мирис, предаван от прашките и.

За учудване на криминалистите, същите се натъкнаха на кръжец от ценители, които даваха безумни пари, с цел да си купят сходни продукти. Находчивия притежател на заведението бе развъртял доходоносна търговия с прашки и бикини на девойките от клуба, като цената на някои „ шедьоври ” доближаваше 2 000 Щатски долар. Експонатите стояха разпънати зад блестящи витрини и преди покупката се разрешавеше на цeнителите да вдъхнат от характерния им мирис на мускус и интимна козметика.

Същите като опитни сомелиери, дегустиращи вино, авансово одушвайки букета от аромати се любуваха на идното наслаждение за консумация на съдържимото. Но множеството се задоволяваха единствено с колекционерството на бельото, смятайки смесването на удоволствията за светотатство.
Стоп! До тук с престъпния сюжет.

Моментално в съзнанието ми нахлуха писанията и предаванията на папараци и публицисти от всички медии, надничащи в кошовете с долни дрехи и търгуващи с разнасящите се от тях аромати. За разлика от посочените изтънчени ценители, нашите са безусловно непретенциозни и ни натрапват с изключение на предизвикателния мирис от бельото на моделки, фолкпевачки и всевъзможни миски и отблъскващата смрад на ожълтените гащи на по този начин наречения ни „елит“. Но ние, читателите и феновете на всички жълтини не се разграничаваме кой знае какъв брой от подтичващите по улиците животинки. При среща, те наложително първо се подушват под опашката и съгласно оценката на аромата следват и реакциите им. Явно, този скотски атавизъм ни е първосигнално характерен. Така, че да не се учудваме на големите тиражи и всеобщ зрителски интерес към тематиката.

За нашия „ хайлайф ”, даже позорящите ги обстоятелства са самобитна реклама, държаща ги в полезрението на обществото и под прожекторите на медиите. Затова е изцяло обяснима охотата, с която споделят пред камери и микрофони действителни или измислени обстоятелства от житие-битието си. Вече надали не съмнително и неоправдателно се гледа от страна на медиите към персони, които ревностно крият персоналния си живот от нездравословен и постоянно недружелюбен интерес.

А на търсачите на сензации, и на надали не катаклизми в банални житейски обстановки и стихии в чаша вода да им е ясно, че въпреки всичко са представители на четвъртата власт и е тъпо, че принизявайки я, не осъзнават това

Светослав Атаджанов

Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР