Гледането на качествени телевизионни програми за дивата природа може да

...
Гледането на качествени телевизионни програми за дивата природа може да
Коментари Харесай

Гледането на тв предавания за дивата природа подобрява настроението

Гледането на качествени телевизионни стратегии за дивата природа може да усъвършенства настроението на хората и да отстрани отрицателните им страсти, написа сп. "Journal of Environmental Psychology ", базирайки се на резултатите от английски проучване, предава Българска телеграфна агенция.

Откритието е изключително настоящо във времето на самоизолация поради коронавирусната пандемия.

Изследването на експерти от университета на Ексетър, доказващо изгодите от телевизионните излъчвания за дивата природа върху психо-емоционалното положение на хората, е обхванало близо 100 доброволци. Участниците в опита са гледали разнообразни стратегии, включително за работа в офис, която им се е сторила изключително скучна, и за коралов риф.

Предаването за природата е показано на доброволците по няколко метода, измежду които във виртуална действителност и благодарение на интерактивни технологии.

Изследователите са открили, че предаването за природата покачва настроението, без значение по какъв метод е показано, както и че потреблението на най-модерните технологии ускорява резултата.

"Нашето изобретение е изключително значимо във времето на самоизолация, когато прочувственото положение на хората е под сериозен напън. Достъпните развлечения, като гледане на стратегии за диви животни, до известна степен способстват за подобряването на обстановката ", пишат откривателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР