Гледам с умиление как г-н Денков казва: Той (Живко Коцев)

...
Гледам с умиление как г-н Денков казва: Той (Живко Коцев)
Коментари Харесай

Радев за Живко Коцев: Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната!

" Гледам с трогване по какъв начин господин Денков споделя: " Той (Живко Коцев) не знае, че това били неприятни хора ". Какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната и от кого получаваш скъпи дарове.

За мен това е опит един чисто престъпен случай да се трансформира в политически с предизборна цел.

 

Това съобщи президентът Румен Радев във връзка следствието за контрабанда на цигари и арестите в Агенция " Митници ".

 

" Аз не одобрявам, че колкото и Денков, Кирил Петков и Атанас Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата, които изплуват всекидневно към основния секретар Живко Коцев, тези обстоятелства водят към закона за Министерство на вътрешните работи и несъответственост с длъжността, тъй като престижът на ведомството е надълбоко оскърбен.  Според мен едни толкоз огромни връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти е насмешка с държавността " ", почерта Румен Радев.


Държавният глава съобщи, че в случай че предходната година се беше поддал на нервността да освободи Пламен Тончев (шефът на Национална организация " Държавна сигурност ", бел.авт.), " в този момент нямаше да разберем нищо за тези безобразия ". Вместо това той поздрави Тончев и чиновниците от ДАНС " за смелостта и професионализма да бръкнат в най-високите управнически равнища ".

 

Радев напомни и случая с желаната оставка на към този момент някогашния основен секретар Петър Тодоров.

" В продължение на цялостен месец " Продължаваме промяната - Демократична България " припираха да освободя с мой декрет основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров - един надълбоко честен човек и експерт, който не се забърква в безусловно никакви далавери. Доводите им бяха, че откакто те към този момент имат властта, имат правото да имат собствен човек за основен секретар, на който те имат доверие и който може да осъществя техните политики. Е, видяхме по какъв начин ги осъществиха ", разяснява Радев.

" Трябва да се ревизира подробно дали е имало напън по отношение на Живко Коцев както и дали и името на Калин Стоянов е обвързвано с контрабандата ", разяснява още президентът, представен от Българска национална телевизия.

Президентът показва неспокойствие от мненията на " Продължаваме промяната - Демократична България ". " Онези, които до през вчерашния ден управляваха в една много буйна прегръдка с ГЕРБ и Движение за права и свободи, не стопираха да приказват, че аз изневерявам на българската народна власт с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е безсрамие ", съобщи Радев и добави, че обединението сама си е отговорна, че в този момент се " мръщи на това, което им се сервира ".

Той напомни пред публицисти в Народното събрание, че предишното лято прикани Денков да не осъществя мандата за сформиране на държавно управление с мотив, че е дискредитиран. Според него ротацията на министър председателите и рухването на постоянното държавно управление се е провалило поради " славолюбие и изгода ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР