Гледам Нова тв и не вярвам на ушите си. На

...
Гледам Нова тв и не вярвам на ушите си. На
Коментари Харесай

ЛЕЛКАТА ЛОРА КРУМОВА СЧУПИ ТЪПОМЕРА: Без да иска играе Хитлер!

Гледам Нова тв и нямам доверие на ушите си. На екрана Илиана Раева беседва с Лора Крумова, а над тях с хубави огромни букви написа "Триумф на волята ". Проверявам дали инцидентно не съм попаднал на тв "Алфа " – във Воленовото студио подобен надпис би бил надалеч пò на място.

Все отново "Триумф на волята " е паметно произведение на немското писмено кино от времето на Хитлер – филм на Лени Рифенщал (посветен на конгреса на Националсоциалистическата немска работническа партия от 1934 г.). А доколкото знам, макар опитите си да влезе в политиката, Илиана Раева няма нищо общо националсоциализма…

Пак поглеждам – и виждам, че не било "Триумф на волята ", а "Триум на волята ". Може би триум е термин от художествената гимнастика? Но по-скоро е буквена неточност – желали са да напишат "триумф (на волята) ", което си е цялостен успех на нелепостта. И нелепостта не е в изпусната писмен знак "Ф " – това може да се случи на всеки, а в концепцията да кръстиш изявлението си на фамозно произведение на нацизма.

Какво ли още ще забележим – среща с някогашни състезателки на Нешка Робева, наречена "Под игото "? Книга със мемоари на Боян Радев, озаглавена "Моята битка "? Или някакъв различен триум(ф) на нелепостта?

Площад Славейков
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР