Гледах клипчето с неправилното изпреварване в Кресненското дефиле. Бих насърчила

...
Гледах клипчето с неправилното изпреварване в Кресненското дефиле. Бих насърчила
Коментари Харесай

Експерти предлагат шофьори, седнали зад волана пияни, да се изпращат на психиатър

„ Гледах клипчето с неправилното изпреварване в Кресненското дефиле. Бих насърчила „ Пътна полиция “ по рамките на тола да открият кой е автомобила. Най-лесно по този начин може да се разбере марката и моделът. Това е неприемливо държание на пътя “, разяснява тя видеото, изпратено от фенове на малкия екран, на което се вижда по какъв начин водач избутва коли от пътя в Кресненското дефиле, макар че управляващите сложиха колчета, които да разделят платната и да се ограничи скоростта.

 

По думите й на фрагментите се вижда рисково шофиране и погрешно изпреварване.

 

„ Ако кажем, че е изпреварвал  при забранителна маркировка, има една смешна наказания от 20 лв.. Но има и доста други тежки наказания. За това нападателно шофиране има член в закона “, уточни тя.

 

По думите й на срещата в Министерски съвет е препоръчано да се сътвори методика, по която да се работи с такива нападателни водачи.

 

„ Това е едно от новите неща, които в никакъв случай не е предлагано. Става дума да се създаде методика, по която да се оказва психиатрична помощ, и психическа такава, на водачи, които са седнали зад кормилото един или два пъти след приложимост на алкохол. Това са хора, които явно имат проблеми и им би трябвало терапия “, акцентира Русинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР