Глеб Мишин е удостоверил българския си произход с фалшив акт

...
Глеб Мишин е удостоверил българския си произход с фалшив акт
Коментари Харесай

Глеб Мишин опитал да удостовери български произход с фалшив акт на раждане на баща му

Глеб Мишин е удостоверил българския си генезис с подправен акт на раждане на татко му, съгласно който неговият татко, т.е. дядото на Мишин, е български жител, а прабаба му и прародител му също са българи.

Това стана ясно на третото съвещание на краткотрайната комисия, която проверява активността на Мишин. Тя беше основана, откакто Атанас Атанасов от ПП-ДБ изнесе информация, че има подозрение за вероятно непозволено даване на българско поданство от Глеб Мишин.

Пред депутатите приказва шефът на дирекция " Миграция " Николай Николов, а в този миг на закрито съвещание изслушват Пламен Тончев, шефът на ДАНС. Наложи се съвещанието да бъде закрито поради информация с гриф " Секретно ".

Пред депутатите Николов изясни с какви документи Мишин е удостоверил българското си поданство. Те са били тествани и доказани от Държавната организация за българите в чужбина. В следствие те са дадени на Института по криминалистика и е открито, че са подправени, а правото на руснака на непрекъснато престояване е анулирано.

" В съответния случай по преписката, подадена от чужденеца, се съдържат всички изискуеми документи, с цел да удостовери българския си генезис. Пред Дирекция " Миграция " чужденецът показва удостоверението си за раждане. В него са записани двамата му родители, майка му и татко му - руснаци. Глеб Мишин ползва и уверение за раждане на татко му, видно от което дядо му - на претендента за престояване - Иван Михайлов, е българин. Родителите на дядото на претендента са българи. Дирекция " Миграция " е поискала удостоверение за български генезис от Агенцията за българите в чужбина, чиято е компетентността да удостовери или отхвърли български генезис. В резултат в Дирекция " Миграция " постъпва уверение от организацията, с което се удостоверява българския генезис на лицето. През 2022 година чужденецът е получил документи за непрекъснато престояване в България. След обзор на всички останали документи, в това число позитивно мнение от ДАНС, е взето позитивно мнение и август 2022 година е обещано позитивно мнение. В Дирекция " Миграция " постъпва експертна информация от Министерство на вътрешните работи, че показаното удостоверение за раждане и удостоверение за брак са подправени и е прекъснато непрекъснатото му престояване на 13 февруари 2024 година ", изясни Николов.

Депутатът от Възраждане Петър Петров уточни, че за първи път представител на управляващите показва с какви документи Мишин е удостоверил българския си генезис. Според него инспекциите за истинността на документите лишават много време и демонстрират несъвършено комуникиране сред институциите.

По думите на Петров се ревизират и още 3300 молби.

" Миналото съвещание беше показан лист с 3300 заявители, по чиито преписки дирекция " Българско поданство " има подозрения, че са показани неистинен документи. 97% от подаваните молби за българско поданство са на съображение български генезис. Тези 3300 преписки са предадени към Националния институт по криминалистика. В тях има и хора, които са се сдобили с така наречен краткотрайна протекция. Това, което ни съмнява, че вършат много огромна част от заявителите е, че идват в България, доставят се с краткотрайна протекция, на другия ден подават молби за българско поданство и си отиват чужбина. Т.е. този документ не се употребява по предопределение ", съобщи той.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР