Глеб Мишин е подал документи в Изпълнителната агенция за българите

...
Глеб Мишин е подал документи в Изпълнителната агенция за българите
Коментари Харесай

Манджукова: Документите на Глеб Мишин са одобрени в деня на подаването им

Глеб Мишин е подал документи в Изпълнителната организация за българите в чужбина (ИАБЧ) на 10 май 2022 година, като те са обработени в същия ден със мнение да бъде утвърден български генезис. Това сподели изпълнителният шеф на ИАБЧ Райна Манджукова пред краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия за активността на Глеб Мишин, обвързвана с данни за вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство.

Тя уточни, че това е интервалът, в който изпълнителен шеф на организацията е Тодор Ванчев, който все още по думите ѝ към този момент не е подписвал документи до 15 юли 2022 година, когато Манджукова е назначена на негово място. Тя изясни, че работещите в организацията са приемали заявки, специалистите са разглеждали документите. Документът е обработен още на 10 май 2022 година със мнение да бъде утвърден българският генезис, добави Манджукова. На 15 юли наследих избран брой папки и подписах всичко, което към този миг беше с позитивно мнение, съобщи тя.

По думите ѝ единственият човек, който е виждал Глеб Мишин е индивидът, който е приел заявката на гише на 10 май 2022 година и по-късно на 10 август 2022 година, откакто към този момент е с открит български генезис, той е пристигнал отново на гише и си е получил документа.

По отношение на преписката се вижда, че той потвърждава българския генезис на съображение татко Анатолий Михайлов, който е роден 1937 година в село Калчево, Болградски регион, Украйна, уточни Манджукова. Тя съобщи, че се е обадила в селото, с цел да попита дали съществуват такива лица и е получила позитивен отговор.

В акта за раждане на Анатолий Михайлов е записано, че неговият татко Иван Михайлов е българин. Следващият документ е за връзката сред Анатолий Михайлов и Глеб Мишин – актът за брак, в който е посочено, че след подписване на брак съпрузите одобряват фамилия Мишин, уточни Манджукова и добави, че документите са по остарели руски мостри. Първият документ е актът за раждане на Глеб Мишин. Това са трите документа, които ни дадоха съображение да установим българския му генезис, добави Манджукова.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР