Глеб Мишин е опитал да получи българско гражданство чрез преправени

...
Глеб Мишин е опитал да получи българско гражданство чрез преправени
Коментари Харесай

Глеб Мишин е кандидатствал за българско гражданство чрез преправени документи

Глеб Мишин е опитал да получи българско поданство посредством преправени документи, заяви заместник-министърът на правораздаването Георги Николов, написа Българска телеграфна агенция. 

14 февруари 2024, 14:40

Комисия в Народно събрание ще ревизира за непозволено предоставяне на българско поданство

Той разяснява тематиката по време на чуване във краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства за активността на Глеб Мишин, за вероятно непозволено показване на българско поданство. 

От тази седмици се върнаха документите на Глеб Мишин, който също е претендент за българско поданство също с подправени документи, уточни Николов. Той добави, че Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) са върнали мнение – „ Не “, откакто преписката за поданството на Мишин е изпратена за координиране до организацията.

Николов уточни още, че е осведомен преди няколко месеца, че Мишин се занимава с посредническа активност и съвсем всекидневно „ предвожда избрани групи от хора “.

Факт е, че доста от документите, които показват неговите клиенти, в следствие се оказват подправени в частта, която се касае за произхода на лицата, които аплайват за поданство, уточни Георги Николов. Той позволи, че е допустимо да има хора, които са придобили българско поданство посредством неистинен документи, само че посочи, че има процедура за анулация на натурализацията, като такива следващи инспекции се вършат.

По време на чуването стана известно, че зам.-министърът е дал информация на народните представители. Депутатът от " Възраждане " Петър Петров разгласи, че съгласно справката към 3330 преписки са извадени за следващи инспекция, тъй като има подозрения за възможни употребявани неистинен документи. Заместник-министър Георги Николов позволи, че е допустимо тази численост да се усили, защото има забавени преписки, които още не са обработени.

Николов добави, че се работи по казуса с наваксването на изоставането при разглеждането на молбите за българско поданство.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР