Главоболието е състояние, което може да попречи на нормалното протичане

...
Главоболието е състояние, което може да попречи на нормалното протичане
Коментари Харесай

Внимавайте! Тези храни водят до главоболие и мигрена

Главоболието е положение, което може да попречи на естественото протичане на деня ви. Когато страдате и от мигрена, тогава нещата могат да излязат отвън надзор. Мигрената се характеризира с изтощителни епизоди на мощно главоболие, което ви кара да спрете да се занимавате с това, което прави те сега. В доста случаи мигрената не разрешава да се върнете към ежедневните си привички, до момента в който пристъпът не отмине, написа az-jenata.bg.

Мигрената е неврологично заболяване, което има редица признаци, измежду които тежко главоболие, пулсираща болежка в главата, сензитивност към светлина, шумове, миризми. Състоянието може да продължи от няколко часа до няколко дни.

Обикновеното главоболие също може да наруши естествения ви темп на живот. То може да се появи по доста разнообразни аргументи – стрес, отмалялост, недоспиване.

Има и някои храни, които имат отрицателен резултат върху главоболието. Те могат да го провокират, а могат и да отключат припадък на мигрена. Кои са те?

Кафе

Кофеинът може да облекчи главоболието. Ето за какво той е част от състава на някои лекарства срещу главоболие. Но в случай че пиете прекалено много кафе всеки ден, кофеинът може да има таман противоположния резултат – да провокира главоболие или да отключи мигрена. Намаляването на приема на кафе може да намали риска от отключване на мигренозни пристъпи или да разреди тяхната периодичност.

Шоколад

Шоколадът също съдържа кофеин. Ако похапвате постоянно от обичаното лакомство, то може да е в основата на мигрената ви. Според проучване, оповестено в списание Nutrients, шоколадът би трябвало да се заобикаля от страдащи от мигрена и чести главоболия. Ако не можете да го изключите изцяло от храненето си, пробвайте да го сведете до най-малко.

Отлежали сирена

Някои типове сирена, които се употребяват отлежали, като синьото сирене, сирене бри, чедър, пармезан, съдържат аминокиселината тирамин, за която се смята, че може да отключва мигрена.

Някои добавки в храните

Преработената и подготвена храна, продавана пакетирана, съдържа редица субстанции, които усъвършенстват нейната текстура и усет. Мононатриевият глутамат е едно такова вещество, употребявано в хранителната промишленост. Счита се, че приемът на храни, съдържащи мононатриев глутамат може да отключи мигрена.

Сушени меса и салами

В тези артикули могат да се съдържат нитрати, съединения, които работят като съдоразширяващи сътрудници, което може да провокира мигренозен припадък. Тези храни също имат инфекциозен резултат, което в допълнение покачва риска от поява на мощно главоболие.

Млечни артикули

Млечните артикули също са измежду възпалителните храни, които могат да доведат до поява на главоболие или мигрена. Не е наложително те да са в основата на появяването на мигрена. За да се уверите, пробвайте да ги изключите за известно време от диетата си, с цел да наблюдавате дали това ще има резултат върху положението ви.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР