Главоболието е едно от най-често срещаните неразположения. То може да

...
Главоболието е едно от най-често срещаните неразположения. То може да
Коментари Харесай

Напитки, облекчаващи главоболието

Главоболието е едно от най-често срещаните неразположения. То може да се дължи на стрес, дехидратация, недоспиване, апетит, високо кръвно, предменструален синдром,излагане на мощно електромагнитно поле, даже на магнитни стихии, слънчеви изригвания и т. н. Някои храни и питиета също могат да доведат до мигренозно главоболие. Ако имаме чести прояви на това неразположение, постоянно е значимо да се допитаме до доктор. Въпреки това е добре да знаем кои питиета могат да ни оказват помощ да понижим болките в главата. Вижте в галерията, за кои с изключение на водата и кокосовата вода се счита, че могат да оказват помощ.

Бадемово мляко

Полезните бадеми са богати на магнезий, който е значим минерал. Според западни изследвания, хората, при които той е в по-ниски стойности, страдат по-често от мигрена. Изследванията демонстрират, че магнезият може да помогне за облекчение на мигренозното главоболие и даже да предотврати бъдещи пристъпи на мигрена. Бадемовото мляко е отлично да се употребява независимо, да се прибавя към смути, овесена каша и т. н.

Сок от грозде

Ако имате опция, приготвяйте си го вкъщи. Гроздовият сок е добър източник на магнезий, значим минерал, който е обвързван с възстановяване на пристъпите на мигрена. Дефицитът на магнезий може да е причина за недобро предаване на нервни импулси, което може да играе роля в пристъпите на мигрена, считат учените.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР