Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са най-често съобщаваните симптоми,

...
Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са най-често съобщаваните симптоми,
Коментари Харесай

Главоболие, възпалено гърло и хрема - симптоми на COVID вариант Делта

Главоболие, възпалено гърло и хрема в този момент са най-често съобщаваните признаци , свързани с инфекцията на Covid във Англия , оповестява БиБиСи.

Проф. Тим Спектор, който управлява проучването на Zoe Covid Symptom разяснява, че вид Делта може да се почувства " по-скоро като неприятна простуда " за по-младите хора .

Но макар че може да не се усещат доста зле, те биха могли да бъдат заразни и да изложат други на риск . Всеки, който счита, че може да има Covid, би трябвало да си направи тест.

Класическите признаци на Covid , за които хората би трябвало да внимават, споделят от NHS, са: кашлица, висока температура, загуба на аромат или усет.

Спектор добавя, че те към този момент са по-рядко срещани , въз основа на данните, които екипът на Zoe получава от хиляди хора, които са записали признаците си в приложение.

Промяната наподобява e обвързвана с повишаването на разновидността Делта, в началото разпознат в Индия и в този момент представляващ 90% от случаите на Covid във Англия .

Треската остава много постоянно срещана, само че загубата на подушване към този момент не се появява в топ 10 на признаците , споделя проф. Спектор.
 Британия отсрочва края на Коронавирус рестриктивните мерки
Британия отсрочва края на Коронавирус рестриктивните мерки

Индийският вид Делта съставлява девет от 10 случая

" Този вид наподобява работи малко по-различно. Хората може да си помислят, че преди малко са хванали някаква сезонна простуда и отиват на празненства и могат да заразят към шест други души ".

" Смятаме, че това подхранва огромна част от казуса. Съобщението тук е, че в случай че сте млади, по този начин или другояче ще сте с по-леки признаци . Може просто да се почувствате като при мощна простуда или някакво необичайно чувство за " изключване ", само че останете вкъщи и си направете тест ".

По същия метод, проучването на Imperial College London React на повече от милион души в Англия - когато Алфа или английският вид бе преобладаващ - откри необятен набор от спомагателни признаци , свързани с Covid.

Втрисането, загуба на вкус, главоболие и мускулни болки бяха най-силно свързани със заразяването, дружно с класическите признаци.

Правителственият съвет споделя, че най-важните признаци на Covid са: нова непрекъсната кашлица, висока температура загуба или смяна в миризмата или усета.

" Има и няколко други признака, свързани с Covid-19 . Тези други признаци могат да имат друга причина и сами по себе си не са причина да се направи тест на Covid-19. Ако сте загрижени за признаците си, потърсете здравна помощ . "
 Европейски Съюз би трябвало да включи степента на имунизация и Коронавирус разновидности в напътствията за пътешестване
Европейски Съюз би трябвало да включи степента на имунизация и Коронавирус разновидности в напътствията за пътешестване

При бързо утежняване на епидемиологичната обстановка - тестване и карантина и за имунизирани или възобновени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР