Главното разузнавателно управление на Украйна потвърди, че планираната за днес

...
Главното разузнавателно управление на Украйна потвърди, че планираната за днес
Коментари Харесай

Украинското разузнаване отрича да е знаело за маршрута на полетите с военнопленници

Главното разследващо ръководство на Украйна удостовери, че плануваната за през днешния ден замяна на пленници не се е състояла, оповестява Би Би Си .

Според съветската страна, оповестява Главното разследващо ръководство, това е станало вследствие на свалянето на съветския аероплан Ил-76, за който се допуска, че е превозвал украински военнопленници.

По-долу представяме скъсен текст на известието на украинското разузнаване, оповестено в " Телеграм ".

" В момента нямаме надеждна и изчерпателна информация кой тъкмо е бил на борда на самолета и колко.

От своя страна Украйна е изпълнила всички договорености за подготовка на обмена. Пленените съветски военнослужещи са доставени в точния момент до уговорения обменен пункт, където са в сигурност.

Съгласно договореностите, сигурността на нашите бранители трябваше да бъде обезпечена от съветската страна. В същото време украинската страна не е била осведомена за нуждата от обезпечаване на сигурността на въздушното пространство в региона на град Белгород за избран интервал от време, както е правено неведнъж в предишното .

Украйна не е осведомена за броя на транспортните средства, маршрутите и методите на доставка на военнопленниците. Известно е, че пандизчиите се доставят с въздушен, железопътен и авто превоз.

Приземяването на транспортен аероплан в 30-километрова бойна зона не може да бъде безвредно и във всеки случай би трябвало да бъде разисквано от двете страни, в противоположен случай това заплашва целия развой на продан.
 Генщабът на Украйна съобщи, че и в бъдеще ще унищожава самолети
Генщабът на Украйна съобщи, че и в бъдеще ще унищожава самолети

Украинските медии поясняват това като мълчешком самопризнание за умишлени събаряне на самолета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР