Главното мюфтийство остро осъжда поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни

...
Главното мюфтийство остро осъжда поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни
Коментари Харесай

Главното мюфтийство осъди поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни плочи в Добрич

Главното мюфтийство остро осъжда поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни плочи в Добрич. Това се показва в декларация на Главното мюфтийство на мюсюлманското вероизповедание в България, публикувана от пресслужбата. Държавните институции, би трябвало да подхващат съответни и незабавни дейности по задържането и наказването на причинителите на този вандалски акт, показват от мюфтийството.

В декларацията се показва, че вандалската демонстрация се е случила на 6 септември, когато страната отбелязваше Деня на Съединението.

"Необходимо е да се замислим съществено в дълбокото значение на надписа над парадния вход на Народното събрание: "Съединението прави силата ", с който се представихме пред света по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ", означават от мюфтийството. От там показват, че ислямофобията е станала съвременна в днешни дни и за жалост се протяга ръка даже на последните наземни домове на починалите.

През последните две години в Народното събрание бяха импортирани няколко законопроекта за вероизповеданията, само че за жалост нито един от тях не е конструктивен и не обслужва потребностите на вярващия човек, считат от мюфтийството. Според Главното мюфтийство законопроектите са рестриктивни, целят да извлекат политически дивиденти и да угодят на псевдопатриотични усеща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР