Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн.

...
Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн.
Коментари Харесай

Главното мюфтийство имало 4700 имота и приход над 30 млн. лв. от наеми и ренти

Главното мюфтийство има 4700 парцела и доход над 30 млн. лева на година от наеми и ренти. Това сподели в предаването „ Тази заран " Николай Панков, шеф на кабинета на ръководителя на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев във връзка абсурда към опрощаването на дълг от над 8 млн. лева на мюфтийството.По думите на Панков по-голяма част от парцелите се употребяват от деятели на Движение за права и свободи, а парите се взимат на ръка. Ако Национална агенция за приходите си прави работата и прати сътрудници под прикритие вместо да ги праща на круизни кораби и в читалища, ще схванат по какъв начин стоят нещата, посочи той. Проектозаконът, с който се опрощават сякаш задължения на всички вероизповедания, в действителност е единствено за задълженията на мюфтийството и облагодетелства един човек и една институция, разяснява още Николай Панков.
Сегашният основен мюфтия Мустафа Хаджи е бил сътрудник на Държавна сигурност, с името сътрудник Андрей, а някогашният основен мюфтия Недим Генджев е бил офицер в Държавна сигурност, тъй че би трябвало прави разлика сред сътрудник и офицер. Това сподели още Николай Панков, шеф на кабинета на Недим Генджев. Той сподели и инспекционен акт за интервала 2005-2010 година на Национална агенция за приходите, подписан от Мустафа Хаджи, който преди този момент е бил санкциониран с 4 хиляди лв. за отвод да спомага на службите, които го ревизират. Панков посочи, че в този интервал Хаджи е бил и противозаконен основен мюфтия, тъй като е имало правосъдни борби с Недим Генджев за поста.
Също по този начин е неистина тиражираната информация, че другите вероизповедания имат някакви отговорности, а формалната информация и информация е, че действително се опрощават отговорности единствено на Главното мюфтийство, сподели още Николай Панков. Началникът на кабинета на Недим Генджев разяснява, че не е допустимо религиозния мир и изобщо някакъв мир да зависи от това да се съблюдават законите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР