Главното летище на Дубай е запазило лидерската си позиция като

...
Главното летище на Дубай е запазило лидерската си позиция като
Коментари Харесай

Дубайското летище - първо по натовареност в света за осма поредна година

Главното летище на Дубай е запазило лидерската си позиция като най-натовареното за интернационалните полети, като през него във втората година под знака на ограничавания поради ковид-пандемията през 2021 година са минали към 29 милиона пасажери, съобщи Асошиейтед прес.

Данните за туристите през 2021 година са окуражаващи за насочената към туризма стопанска система на Дубай, който се счита за значима връзка сред Изтока и Запада. Цифрите свидетелстват, че интернационалните пътувания са се нараснали, откакто пандемията от ковид докара до невиждани световни локдауни и затваряне на граници през 2020 година Трафикът на интернационалното летище в Дубай е повишен с 12 на 100 предходната година по отношение на 2020 година, когато броят на пасажерите е бил 26 милиона души, предава Българска телеграфна агенция.

Дори с 29,1 милиона пасажери, минали през интернационалното летище на Дубай (DXB), цифрата е прекомерно надалеч от предпандемичния годишен трафик от 86,4 милиона души, регистриран на летището през 2019 година

Малко над 70 на 100 от данните за пътникопотока на летището в Дубай предходната година са от идващи, като по-голямата част евентуално са локални, пътуващи до и от емирството. Преди пандемията половината от всички пасажери са прекосявали директно през Дубай.

Главният изпълнителен шеф на летищата в Дубай  Пол Грифитс съобщи, че интернационалното летище в емирството чака тази година през него да преминат 57 милиона пасажери, а предпандемичните нива да бъдат достигнати до 2024 година

Дубай свърши доста добра работа, с цел да върне доверието на пасажерите. Той е безвреден град, който да посетите за отмора или по бизнес. Смятам, че настоящите трендове на възобновяване в действителност са доста окуражителни, разяснява Грифитс. 

Международното летище в Дубай заема първо място в света по натовареност за осма поредна година, надминавайки лондонското " Хийтроу " (Heathrow) и " Хартсфилд-Джаксън " (Hartsfield-Jackson ) в Атланта във връзка с интернационалните пътувания. Американското летище обаче е едно от най-натоварените от позиция на общия пътнически трафик. 

Най-големият дял от трафика на Дубайското летище предходната година идва от Индия с 4,2 милиона пасажери, следвана от Пакистан с 1,8 милиона пасажери. Ключов пазар за напредък на пътуванията до и от Дубай е прилежащата Саудитска Арабия, която работи интензивно, с цел да притегли предприемачи и туристи в директна конкуренция с Дубай и в по-широк проект с ОАЕ, отбелязва АП. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР