Главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни обяви официално днес, че

...
Главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни обяви официално днес, че
Коментари Харесай

Украинският главнокомандващ обяви, че негов кабинет е бил подслушван

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни разгласи публично през днешния ден, че в един от работните му кабинети е намерено подслушвателно устройство, и загатна, без да дава детайлности, че сходни устройства са открити и на други места, съобщи Асошиейтед прес. Генерал Залужни разяснява пред украински медии вчерашното изказване на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), че е почнала следствие по отношение на неработещо " техническо устройство ". 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12228
АП показва, че съмненията незабавно са паднали върху Русия, която към този момент съвсем 22 месеца води война в Украйна.  " Имам няколко работни кабинета. Случи се в един тях ", сподели Залужни. " Проверихме (стаята) и открихме (устройството) ", добави той.

Генералът съобщи още, че подслушвателни са открити освен в негов кабинет, само че не даде повече детайлности и не обясни дали в пространствата на генералния щаб на украинската войска е открито повече от едно устройство.

Според АП неразбираемите изказвания са оставили редица въпроси без отговор, а и е нямало повече мнения от украински представители. Агенцията отбелязва, че разследващите служби и на Русия, и на Украйна, демонстрират забележителна интензивност в хода на войната.

Според управляващите в Киев е имало 10 опита за ликвидиране на ръководителя на украинското военно разузнаване Кирило Буданов от страна на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС). Миналия месец неговата съпруга премина лекуване за отравяне с тежки метали.  

В същото време украинската разследваща работа провежда саботажи надалеч от фронтовата линия, сочат информации, на които се базира АП.

Отделно от това организацията отбелязва, че артилерийските бомбардировки не престават да лишават живота на цивилни в хода на зимните бойни дейности на фронта, водени в тиня и сняг. Двама украински жители са били убити, а минимум двама – ранени, през миналото денонощие, оповестиха от канцеларията на президента на страната Володимир Зеленски през днешния ден.

На север съветската войска продължава да обстрелва село Краснополе в Сумска област, погубен е един граждански и са нанесени опустошения на жилищни здания. На юг 81-годишен мъж е умрял на улицата по време на обстрел по центъра на град Херсон, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР