Главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни реши да се пробва в

...
Главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни реши да се пробва в
Коментари Харесай

Барутът не стигна: Залужни призна провала на контранастъплението

Главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни реши да се опитва в нова роля, която може да бъде разказана в куплет: “Гаврила се провали в контраатаката, Гаврила стана есеист ”. Поне “Економист ”, който разгласява изявление и обобщение на публикация на украинския пълководец, разказва работата му тъкмо като есе. Самата публикация от 10 страници беше оповестена настрана. Е, по какъв начин можеш да откажеш топло посрещане на новоизпечения публицист?

Залужни проучва в детайли аргументите за неуспеха на контранастъплението на ВСУ, на което се разпореждаха толкоз доста очаквания. Пълната версия на публикацията сигурно заслужава да бъде проучена от експерти - всяка информация за врага би трябвало да се третира с нужното внимание. Стойността обаче не трябва да се преувеличава – преценете сами.

Ключовият извод на Залужни е, че спорът минава в етап на позиционна борба, сходно на окопните борби от Първата международна война. Сега, съгласно него, Киев се нуждае от:

Придобиване на предимство във въздуха

Повишаване на успеваемостта на средствата за радио-електронната война

Справяне с минните полета

Решение на казуса с образуването и подготовката на нужните запаси.

Като цяло ненапълно припомня на тактиката от уличния футбол: „ по-широко начело, по-тясно откъм гърба “. Разбира се, в десетте страници на украинския главнокомандващ има някои рационални зърна, изключително във връзка с контрабатарейната война и потреблението на дронове. Но е значимо да се разбере, че задачата на тази публикация въобще не е да изясни на западните читатели тактиката на ВСУ.

Защо Залужни е хванал перото си излиза наяве от изявлението за “Економист ”. Украинският главнокомандващ се оплаква: съгласно всички западни оценки Киев трябваше да успее! „ Ако погледнете учебниците на НАТО и математическите калкулации, които направихме, четири месеца трябваше да са ни задоволителни, с цел да стигнем до Крим, да водиме война в Крим, да се върнем от Крим – и по този начин няколко пъти “, отбелязва създателят. Това е като " Върховният главнокомандващ, или до там и назад ".

Вероятно точно тези тактики - единствено в миниатюра - можеха да се видят в фамозното видео, трансформирало се в знак на неуспеха на контранастъплението. То се появи още през юни, когато колона украинска военна техника се втурна през минно поле под обстрела на съветската артилерия. Оттогава обаче украинският общоприет щаб не е показал коренно нови решения.

Но Залужни твърди, че казусът не е в украинските бойци и офицери, а в позиционната война. И у Запада, който прекомерно късно доставя съоръжение. Така, видите ли, самолетите са били нужни през вчерашния ден, а вие ще ги предадете вдругиден. И Руската федерация бързо се приспособява към това, което давате, да вземем за пример към снарядите “Екскалибур ”.

Трябва да се означи, че Залужни не си разрешава пасажи в духа на Зеленски: " Има ли леопарди? Хайде! " Напротив, той е доста по-сдържан във връзка с спонсорите на украинския режим: „ Те не са длъжни да ни дават нищо и ние сме признателни за това, което имаме, само че аз просто установявам обстоятелствата “.

За да получи преимущество в окопната война, твърди главнокомандващият на ВСУ, Украйна се нуждае от софтуерен пробив, сходен на изобретението на барута. В противоположен случай спорът ще се трансформира във война на безсилие, която Русия сигурно ще завоюва.

Тук желая да отбележа две условия.

Първо, „ Събраните съчинения “ на Залужни излязоха безусловно няколко дни след унищожителната публикация на “Тайм ”за Зеленски, който наподобява меко казано несъответстващ водач, изцяло откъснат от действителността и изискващ невъзможното от хората. На този декор, за западната аудитория – към която са ориентирани литературните извършения на украинския военачалник – Залужни прави доста уравновесено усещане. Затова никой няма да бъде сюрпризиран от залога на украински спонсори за него на идните избори в Украйна, в случай че се състоят.

Второ, Залужни, несъмнено, е прав: ВСУ нямат късмет в продължителна война. Украйна е обречена и единствено признаването на провалянето може да я избави. В края на краищата, в случай че компресирате публикацията в една фраза, тя ще наподобява по този начин: „ Имаме потребност от оръжие-чудо “. О, колкое украинско!

Но даже новият барут не е задоволителен за победа на Киев.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР